РС и матица

Филм „Краљ Петар Први” у Сава Центру, Комбанк дворани и биоскопу Синеплекс Ушће

РЕЖИРАО ГА ПЕТАР РИСТОВСКИ, У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ – ЛАЗАР РИСТОВСКИ, КОШТАО ДВА МИЛИОНА ЕВРА
  • Сниман шест мјесеци на аутентичним локацијама по читавој Србији – на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима и на Крфу. Учествовало више од 100 глумаца и 7.000 статиста

ДУГО очекивани филм „Краљ Петар Први” у режији Петра Ристовског, са Лазаром Ристовским у насловној улози, премијерно је приказан у Сава Центру, Комбанк дворани и биоскопу Синеплекс Ушће.

Опоро, на моменте брутално, али истовремено и веома поетично остварење, прати краља Петра Првог у доношењу и спровођењу тешких одлука за Србију и њен народ на почетку Првог свјетског рата, преноси Танјуг.

Са естетиком холивудског блокбастера, филм Петра Ристовског ниједног момента не прелази у патетични клише остварења која се баве ратом, већ је аутентични ратни спектакл у чијем је средишту прича о храбрости, страдању и мученичком повлачењу српске војске на почетку Великог рата.

У одличној глумачкој подјели истакли су се млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића и дјечак Иван Вујић који игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом свјетском рату.

Борбу српског народа у Великом рату одлично су дочарали и Светозар Цветковић, Радован Вујовић, Марко Тодоровић, Павле Јеринић, Даница Ристовски, Александар Вучковић…

Неколико минута пред почетак пројекције у Сава Центру, екипа филма позирала је медијима, а Лазар Ристовски, обучен у војнички шињел, истакао је да је остварење „Краљ Петар Први” најзахтјевнији српски филм.

„Снимили смо га за непуна два милиона долара, а изгледа као да је у њега уложено 20 милиона. Имали смо велику помоћ државе, војске, полиције, различитих спонзора… Ово није филм у форми историјске читанке, већ остварење о славним данима победничке српске војске”, казао је Лазар Ристовски.

Филм је сниман шест мјесеци на бројним аутентичним локацијама по читавој Србији. На Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима и на Крфу.

У снимању је учествовало више од 100 глумаца и 7.000 статиста.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар