Главно РС и матица

Јеремић и Ђилас у Бриселу: Избора неће бити без услова као у другим европским земљама

СзС ОБЈАВИО ДА СУ СЕ СРЕЛИ СА „ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ“
  • Затражили од европских званичника успостављање „структуираног дијалога са представницима грађанских протеста“

ОСНИВАЧИ Савеза за Србију Драган Ђилас и Вук Јеремић састали су се данас у Бриселу са представницима Европске комисије, са којима су разговарали о политичким превирањима у Србији и захтјевима грађана који сваке недјеље у све већем броју протестују широм земље.

У разговору са европским званичницима Ђилас је навео да је „опозиција постигла сагласност да више не учествује у раду институција у којима је суспендована демократија“ и додао да нормалност може бити успостављена једино кроз одржавање потпуно фер и поштених избора на свим нивоима.

Како се наводи у саопштењу СзС, Ђилас и Јеремић су поручили предсједавајућем Делегације Европског парламента за односе са Србијом, Едуарду Кукану, да легитимних избора неће бити док се не успоставе услови као и у другим европским земљама.

„Србија више није слободна земља, а режим Александра Вучића је отвореним кршењем Устава и закона, као и до сада незабележеном злоупотребом државних институција, изгубио демократски легитимитет“, оцијенио је Јеремић који је предсједник Народне странке.

Они су затражили од европских званичника успостављање структуираног дијалога са представницима грађанских протеста, у циљу стицања пуног увида у политичке и социјалне прилике у земљи.

У Европском парламенту су потврдили да ће разговори са опозицијом бити настављени током посјете Београду предсједавајућег Спољнополитичког одбора ЕП Дејвида Мекалистера крајем мјесеца.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар