Главно РС и матица

Кинеска компанија Јанфенг отворила фабрику у Крагујевцу

ОДМАХ ПОСАО ДОБИЛО 200 РАДНИКА, СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ДОБИЋЕ ЈОШ 200, А ДО 2023. БИЋЕ УКУПНО 800
  • Компанија је свјетски лидер у области аутомобилских ентеријера. Сједиште јој је у Шангају, а има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених

КИНЕСКА компанија Јанфенг (Yanfeng) automotive interiors), свјетски лидер у области аутомобилских ентеријера, отворила је фабрику у Крагујевцу.

Погон се простире на 18.500 квадратних метара и планирано је да у њему у почетку ради 200 људи.

Сједиште компаније је у Шангају, а има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених.

Отварању фабрике у Крагујевцу, која ће бити прва те компаније у Србији, присуствовао је предсједник Србије Александар Вучић.

Он је честитао радницима који су почели да раде и изразио уверење да ће пре краја сљедеће године бити 400 запослених, односно око 800 запослених до 2023. године.

„Србија први пут од када се мери ниво незапослености има мање од 10 одсто незапослених, односно 9,5 одсто, и ја честитам људима који су доказали да стрпљивошћу и марљивошћу можемо да извучемо земљу из кризе“, рекао је он и додао да је циљ да се незапосленост спусти на ниво ЕУ од шест до 6,5 одсто.

Вучић је позвао и друге стране инвеститоре да улажу у Србији и рекао да ће захваљујући дуалном образавању Србија моћи у будућности да понуди довољно образоване и квалификоване радне снаге.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар