Одабрано РС и матица

Курти Рами: Нови Сад и Охрид су били грешка, не почиње се „мали Шенген“ са Србијом

ПОРУЧИО МУ ДА ЈЕ ТРЕБАЛО ПОЧЕТИ ДОГОВОРОМ ХРВАТСКЕ И БУГАРСКЕ, А ДА БЕОГРАД МОРА БИТИ НА КРАЈУ
  • Почиње се договором Косова и Албаније, наставља договором Хрватска-Бугарска, а затим званично Сарајево, Подгорица и Скопље, па тек на крају Београд
  • ФАКТИ: Најновија америчка креатура у Приштини себи, ево, према званичној Тирани дозвољава више него што су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Понаша се као пас Стејт департмана и ЦИА коме је дозвољено да `запиша` Рамину ногу. Само, и ово „запишавање“ биће на крају на српску штету. Не стоје џаба иза свега Американци

ЛИДЕР шиптарског приштинског Покрета Самоопредељење, Аљбин Курти, поново је данас критиковао Албанију и премијера Едија Раму због учествовања на тројном састанку у Охриду, посвећеном балканском „мини Шенгену“ и поручио да је албански премијер требало да сачека формирање нове приштинске владе.

Курти каже да је тај пројекат започет у Новом Саду, а настављен у Охриду, не само исхитрен и погрешан, већ да је Албаија требало да га покрене са Приштином, а не са Београдом.

„Нови Сад и Охрид су били грешка, Не почиње се са Србијом. Почиње се договором Косова и Албаније, наставља договором Хрватска-Бугарска, а затим званично Сарајево, Подгорица и Скопље, па тек на крају Београд“, навео је Курти, преноси приштинска Газета.

Према ријечима Куртија, Београд треба да буде на посљедњем мјесту, јер се, како каже, не каје за „злочине почињене с Путиновом Москвом“ у посљедњем рату.

„Зато мислим да су састанци у Новом Саду и Охриду били погрешни кораци“, рекао је Курти.

http://fakti.org/posrbljene-vesti/kurti-rami-novi-sad-i-ohrid-su-bili-greska-ne-pocinje-se-mali-sengen-sa-srbijom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар