РС и матица

Медведев видео чиме располаже и шта може Војска Србије, Вучић то оценио са „врло добро“

ПРИКАЗ СНАГЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ „СЛОБОДА 2019“ НА АЕРОДРОМУ „ПУКОВНИК ПИЛОТ МИЛЕНКО ПАВЛОВИЋ“
  • Вучић и Медведев прошли су црвеним тепихом који је био постављен до бине са које су пратили вежбу, а око црвеног тепиха Гарда Војске Србије
  • У приказу је учествовало више од 2.400 припадника Војске Србије, 100 борбених и неборбених возила и система и 25 ваздухоплова
  • У летачком делу програма учествовали су авиони „Миг-29“, „Орао“ и „Супер галеб“, хеликоптери „Ми-8“ и „Ми-17“, „Х-145 М“, „Гама и „Газела“ као и Ми-35 из састава руских оружаних снага
  • Представљена су и средства из развоја Одбрамбене индустрије Србије „Mилош“, „Огањ модуларни“, „Огањ дигитални“, артиљеријски системи „Шумадија“, „ПАСАРС“, беспилотне летелице и друга средства
  • Председник Србије Александар ВУЧИЋ на крају приказа рекао: Србија ће умети сама да сачува своје небо, земљу и људе

ПРИКАЗ способности Војске Србије „Слобода 2019” на војном аеродрому „Пуковник пилот Миленко Павловић” у Батајници – приређен поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату – изведен је у присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Русије Дмитрија Медведева, који борави у званичној посети нашој земљи.

На аеродрому су постављена три хеликоптера Ми-17 и један „Ербасов” Х-145М, као и тенк Т-72.

Вучић и Медведев прошли су црвеним тепихом који је био постављен до бине са које су пратили вежбу, а око црвеног тепиха Гарда Војске Србије.

У приказу је учествовало више од 2.400 припадника Војске Србије, 100 борбених и неборбених возила и система и 25 ваздухоплова.

Продефиловало 13 пешадијских подешалона, међу којима подешелони кадета Војне академије, војника на добровољном служењу војног рока и војних ветерана док су у саставу моторизованог ешелона наступила модернизована оклопно-извиђачка возила БРДМ-2МС из донације Русије, борбена возила „Лазар 3“, самоходне топ-хаубице „Нора“ и војно-полицијска борбена возила.

У летачком делу програма учествовали су авиони „Миг-29“, „Орао“ и „Супер галеб“, хеликоптери „Ми-8“ и „Ми-17“, „Х-145 М“, „Гама и „Газела“ као и Ми-35 из састава руских оружаних снага.

Представљена су и средства из развоја Одбрамбене индустрије Србије „Mилош“, „Огањ модуларни“, „Огањ дигитални“, артиљеријски системи „Шумадија“, „ПАСАРС“, беспилотне летелице и друга средства.

Приказане су и способности дела специјалних и јединица Копнене војске наоружаних и опремљених најсавременијим наоружањем и опремом по концепту „1500+“ и донираним средствима из Русије.

Приказу војне вежбе присуствовали су и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александар Вулин и други министри у Влади Србије, посланици, директор БИА Братислав Гашић, представници Скупштине града Београда.

Приказ способности Војске Србије „Слобода 2019” завршен је поруком председника Вучића да ће Србија умети сама да сачува своје небо, земљу и људе.

На крају програма, Вучић је честитао припадницима Војске Србије, грађанима и гостима Дан ослобођења Београда од фашиста и оценио приказ са „Врло добро”.

Захвалио се свим официрима, подофицирима и војницима на свему што чине за своју земљу.

„Хоћу да вам честитам Дан ослобођења Београда од фашиста. Да увек штитимо слободу, традицију и посебно, вама, драги ветерани, који сте и данас у строју и који сте пре 20 година бранили Србију – велико хвала за све што сте учинили за отаџбину”, рекао је Вучић.

Он је истакао да Војска Србије сваки дан има све више и све модерније оруђе и оружје, те да ће Србија наставити да штити слободарску традицију.

„Умећемо сами да сачувамо своје небо, своје земљу и своје људе. Живела слободна и независна Србија”, поручио је Вучић.

http://fakti.org/serbian-point/medvedev-video-cime-raspolaze-i-sta-moze-vojska-srbije-vucic-to-ocenio-sa-vrlo-dobro

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар