RS i matica

Medvedev video čime raspolaže i šta može Vojska Srbije, Vučić to ocenio sa „vrlo dobro“

PRIKAZ SNAGE VOJSKE SRBIJE „SLOBODA 2019“ NA AERODROMU „PUKOVNIK PILOT MILENKO PAVLOVIĆ“
  • Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom koji je bio postavljen do bine sa koje su pratili vežbu, a oko crvenog tepiha Garda Vojske Srbije
  • U prikazu je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i 25 vazduhoplova
  • U letačkom delu programa učestvovali su avioni „Mig-29“, „Orao“ i „Super galeb“, helikopteri „Mi-8“ i „Mi-17“, „H-145 M“, „Gama i „Gazela“ kao i Mi-35 iz sastava ruskih oružanih snaga
  • Predstavljena su i sredstva iz razvoja Odbrambene industrije Srbije „Miloš“, „Oganj modularni“, „Oganj digitalni“, artiljerijski sistemi „Šumadija“, „PASARS“, bespilotne letelice i druga sredstva
  • Predsednik Srbije Aleksandar VUČIĆ na kraju prikaza rekao: Srbija će umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude

PRIKAZ sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019” na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović” u Batajnici – priređen povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu – izveden je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Na aerodromu su postavljena tri helikoptera Mi-17 i jedan „Erbasov” H-145M, kao i tenk T-72.

Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom koji je bio postavljen do bine sa koje su pratili vežbu, a oko crvenog tepiha Garda Vojske Srbije.

U prikazu je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i 25 vazduhoplova.

Prodefilovalo 13 pešadijskih podešalona, među kojima podešeloni kadeta Vojne akademije, vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i vojnih veterana dok su u sastavu motorizovanog ešelona nastupila modernizovana oklopno-izviđačka vozila BRDM-2MS iz donacije Rusije, borbena vozila „Lazar 3“, samohodne top-haubice „Nora“ i vojno-policijska borbena vozila.

U letačkom delu programa učestvovali su avioni „Mig-29“, „Orao“ i „Super galeb“, helikopteri „Mi-8“ i „Mi-17“, „H-145 M“, „Gama i „Gazela“ kao i Mi-35 iz sastava ruskih oružanih snaga.

Predstavljena su i sredstva iz razvoja Odbrambene industrije Srbije „Miloš“, „Oganj modularni“, „Oganj digitalni“, artiljerijski sistemi „Šumadija“, „PASARS“, bespilotne letelice i druga sredstva.

Prikazane su i sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu „1500+“ i doniranim sredstvima iz Rusije.

Prikazu vojne vežbe prisustvovali su i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i drugi ministri u Vladi Srbije, poslanici, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici Skupštine grada Beograda.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019” završen je porukom predsednika Vučića da će Srbija umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude.

Na kraju programa, Vučić je čestitao pripadnicima Vojske Srbije, građanima i gostima Dan oslobođenja Beograda od fašista i ocenio prikaz sa „Vrlo dobro”.

Zahvalio se svim oficirima, podoficirima i vojnicima na svemu što čine za svoju zemlju.

„Hoću da vam čestitam Dan oslobođenja Beograda od fašista. Da uvek štitimo slobodu, tradiciju i posebno, vama, dragi veterani, koji ste i danas u stroju i koji ste pre 20 godina branili Srbiju – veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu”, rekao je Vučić.

On je istakao da Vojska Srbije svaki dan ima sve više i sve modernije oruđe i oružje, te da će Srbija nastaviti da štiti slobodarsku tradiciju.

„Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoje zemlju i svoje ljude. Živela slobodna i nezavisna Srbija”, poručio je Vučić.

http://fakti.org/serbian-point/medvedev-video-cime-raspolaze-i-sta-moze-vojska-srbije-vucic-to-ocenio-sa-vrlo-dobro

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar