Одабрано РС и матица

Монтенегрини би да Амфилохија прогласе за велеиздајника у функцији великосрпске политике

ЊИХОВ „ЦРНОГОРСКИ ПОКРЕТ“ ПРОТИВ МИТРОПОЛИТА ПОДНЕО НОВУ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ
  • Полазе од тога да група регистрована у полицијској станици на Цетињу може сама себе прогласити за аутокефалну цркву, па им није по вољи што је митрополит ту структуру назвао „аутокефалном“. Толико да га у пријави повезују са некаквим центрима који би да уведу Црну Гору у „сиријски сценарио“ и да је доведу до унутрашњих сукоба и пропасти земље и народа „с циљем да у нередовним приликама Србија успостави власт у земљи“

НЕ  СВИЂА се Монтенегринима што у Црној Гори постоје и они који поводом њихових чињења и намера не ћуте.

Иако је са тим већ безуспешно покушавао, Црногорски покрет поднео је Основном државном тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против митрополита црногорско-приморског Амфилохија због тога што је 7. јануара током божићне литургије „Црногорску православну цркву“ назвао „аутофекалном“.

У кривичној пријави тврди да је тиме починио „кривично дјело повреде угледа народа, мањинских народа и других мањих националних заједница из члана 169 Кривичног законика Црне Горе и кривичног дјела изазивања националне, расне и вјерске мржње из члана 370 „овог законика“.

Митрополит Амфилохије је на божићној литургији у недељу рекао да је „стид и срам што се данас измишља аутофекална црква“.

Полазећи, очито, од тога да се група регистрована у полицијској станици на Цетињу може сама прогласити за аутокефалну цркву, монтенегрински Црногорски покрет тврди да митрополит Амфилохије наоружава верујуће мржњом према свему црногорском, особито према „Црногорској цркви“.

„Ово је велеиздајничка и злочиначка изјава, једнога архијереја, дакле, лица с посебним одговорностима, којом се земљи и народу „намиче омча на врат“, а нашем потомству ставља „главу на пањ“ за бјелосвјетске центре моћи, који нам снивају пропаст. Очито, бјелодано и бескрупулозно обављају функцију инструмента великосрпске политике, која има тенденцију да уведе у Црну Гору „сиријски сценарио“ и доведе нас до унутрашњих сукоба и пропасти земље и народа с циљем да у нередовним приликама Србија успостави власт у земљи“, наведено је у пријави.

Изјаву митрополита Амфилохија претходних дана су осудили oмбудсман Шућко Баковић, „Црногорска православна црква“ и Демократска партија социјалиста.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/montenegrini-bi-da-amfilohija-proglase-za-veleizdajnika-u-funkciji-velikosrpske-politike

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар