RS i matica

Podgorica 1. jula otvara granice Crne Gore za Albaniju i Hrvatsku, ali ne i za BiH i Srbiju

OTVARA SE I PREMA SLOVENIJI, GRČKOJ, NJEMAČKOJ, AUSTRIJI, MAĐARSKOJ, ČEŠKOJ I POLJSKOJ
  • Vlada Duška Markovića tvrdi da se povinovala kriterijumu Instituta za javno zdravlje: najviše 25 inficiranih koronom na 100.000 stanovnika

CRNOGORSKI premijer Duško Marković saopštio je da je Crna Gora odlučila da u prvim danima juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Prema crnogorskim medijima, Marković je najavio da će 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Kriterijum za najavljeno otvaranje granice propisao je, kako je naveo crnogorski premijer, Institut za javno zdravlje, a to je da zemlja ima, kako prenose javni servis i portal CDM, najmanje 25 oboljelih na 100.000 stanovnika, ukoliko nije greška i ako nije mislio na najviše 25 oboljelih na 100.000 stanovnika.

„Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna uputstva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati“, rekao je premijer Crne Gore i izrazio nadu da će otvaranje biti u interesu crnogorskog turizma.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar