Одабрано РС и матица

Поповић: Прекинути преговоре са Приштином и преиспитати одлуке донете на бази Бриселског споразума

ДАНАШЊА ХАПШЕЊА СУ ОЧИГЛЕДНО НАЈАВА НОВОГ ТАЛАСА НАСИЉА НАД СРПСКИМ НАРОДОМ
  • „Београд више не треба да трпи понижења Приштине, већ треба да обустави све преговоре са сепаратистима и уз подршку наших међународних партнера усмери сву пажњу на заштиту безбедности Срба на Косову“

ЗБОГ наставка насиља над Србима на Косову треба прекинути све преговоре са Приштином и преиспитати досадашње одлуке које су биле резултат спровођења Бриселског споразума.

Данашње хапшење Срба на Косову које су извршиле албанске сепаратистичке власти, очигледно је увод у нови талас насиља над српским народом.

Због српског одлучног отпора стварању независног Косова и косовске војске, треба да очекујемо не само нова хапшења, већ и могуће прогоне, па и убиства, којима су теорористи у Приштини који данас воде лажну државу Косово увек били склони.

Ово насиље само потврђује да је сваки даљи дијалог са сепаратистима беспредметан, јер je њихов једини начин разговора насиље.

Ради се о нечасним људима, који једно обећају, а одмах друго ураде. Београд више не треба да трпи понижења Приштине, већ треба да обустави све преговоре са сепаратистима и уз подршку наших међународних партнера усмери сву пажњу на заштиту безбедности Срба на Косову.

(изјава Ненада Поповића, министра у Влади Републике Србије
и лидера Српске народне партије)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар