Odabrano RS i matica

Popović: Prekinuti pregovore sa Prištinom i preispitati odluke donete na bazi Briselskog sporazuma

DANAŠNJA HAPŠENJA SU OČIGLEDNO NAJAVA NOVOG TALASA NASILJA NAD SRPSKIM NARODOM
  • „Beograd više ne treba da trpi poniženja Prištine, već treba da obustavi sve pregovore sa separatistima i uz podršku naših međunarodnih partnera usmeri svu pažnju na zaštitu bezbednosti Srba na Kosovu“

ZBOG nastavka nasilja nad Srbima na Kosovu treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i preispitati dosadašnje odluke koje su bile rezultat sprovođenja Briselskog sporazuma.

Današnje hapšenje Srba na Kosovu koje su izvršile albanske separatističke vlasti, očigledno je uvod u novi talas nasilja nad srpskim narodom.

Zbog srpskog odlučnog otpora stvaranju nezavisnog Kosova i kosovske vojske, treba da očekujemo ne samo nova hapšenja, već i moguće progone, pa i ubistva, kojima su teororisti u Prištini koji danas vode lažnu državu Kosovo uvek bili skloni.

Ovo nasilje samo potvrđuje da je svaki dalji dijalog sa separatistima bespredmetan, jer je njihov jedini način razgovora nasilje.

Radi se o nečasnim ljudima, koji jedno obećaju, a odmah drugo urade. Beograd više ne treba da trpi poniženja Prištine, već treba da obustavi sve pregovore sa separatistima i uz podršku naših međunarodnih partnera usmeri svu pažnju na zaštitu bezbednosti Srba na Kosovu.

(izjava Nenada Popovića, ministra u Vladi Republike Srbije
i lidera Srpske narodne partije)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar