РС и матица

Приштинска „Платформа за дијалог“ без могућности за разграничење

ХАРАДИНАЈ ПОНОВО ИЗГОВОРИО ДА ТАКСЕ ОСТАЈУ !ДОК СРБИЈА НЕ ПРИЗНА КОСОВО“
  • Током састанка шефова преговарачке екипе Косова са предсједником, премијером и предсједником косовског парламента платформа добила безрезервну подршку. Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао потом новинарима да ни он ни Тачи нису портпароли Америке и да њој то није ни потребно на Косову

ПРЕГОВАРАЧКИ тим Косова усвојио је Платформу за дијалог са Србијом као једини званичан став Приштине о дијалогу.

Најављено је да ће текст тог документа у петак бити предат Скупштини Косова која на првој наредној сједници треба да га усвоји.

Копредсједавајући преговарачке екипе Шпенд Ахмети рекао је да је то званичан став Косова и да је у цјелости заснован на Уставу Косова.

„Устав је јасан. Територијални интегритет и суверенитет Косова је гарантован Уставом. То је свима јасно а за нас је то законска обавеза“, казао је Ахмети.

Фатмир Љимај, који је такође копредсједавајући преговарачке екипе, рекао је да је платформа заснована на Уставу, декларацији о независности Косова и одлуци Међународног суда правде.

Током састанка шефова преговарачке екипе Косова са предсједником, премијером и предсједником косовског парламента платформа је добила безрезервну подршку.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је новинарима послије тог састанка да ни он ни предсједник Хашим Тачи нису портпароли Америке и да њој то није ни потребно на Косову.

„Америка говори сама, ни предсједник ни ја нисмо портпароли САД, они говоре сами“, рекао је Харадинај.

Он је оцијенио да је платформа „одржив документ принципа и ставова које Косово има у дијалогу“.

„Платформа произилази из Устава, обавезана је Уставом и штити Устав Косова“, казао је Харадинај.

Одговарајући на питање о могућем укидању таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ, Харадинај је рекао да није промијенио став и да ће таксе остати на снази док Србија не призна Косово.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар