Glavno RS i matica

Radev: Argumenti Srbije moraju biti pažljivo procjenjeni jer inače nema održivog rješenja za Kosovo

SA VUČIĆEM RAZGOVARAO I O AUTO-PUTU NIŠ-SOFIJA I GASNOJ INTERKONEKCIJI
  • Trgovinska razmena između Srbije i Bugarske prešla milijardu evra. Bugari treći po brojnosti turisti u Srbiji

PREDSJEDNIK Bugarske Rumen Radev podržao je danas u Beogradu pridruživanje Srbije Evropskoj uniji i pozvao na veću aktivnost u povezivanju regiona.

On je naveo da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da argumenti srpske strane moraju biti analizirani i pažljivo procjenjeni, jer inače nema održivog rješenja.

Radev je rekao da je gasna interkenocija sa Srbijom prioritet za njegovu zemlju i da bi bugarski dio autoputa trebalo da bude gotov do 2022. godine.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bugarskim predsjednikom u Palati Srbija, Vučić je rekao da su odnosi Srbije i Bugarske iz „meseca u mesec sve bolji“ i da „saradnja napreduje velikom brzinom“.

On je zahvalio za podršku Bugarske Srbiji njenom približavanju EU, kao i zato što je Radev „uvek želeo da sasluša šta Srbija ima da kaže po pitanju Kosova“.

Predsjednik Srbije je rekao da je trgovinska razmjena dvije zemlje prešla milijardu evra i da su i uvoz i izvoz značajno uvećani, da se kompanije povezuju, i da građani Srbije ljetuju i zimuju u Bugarskoj, dok su Bugari treći po broju turista u Srbiji.

Vučić je rekao da je sa Radevom razgovarao o gasovodu Niš-Dimitrovgrad, o rekonstrukciji željezničke pruge na toj relaciji i da će njih dvojica sutra posjetiti Koridor 10, dodavši da je dogovoreno i da se obilježe groblja stradalih u ratovima koje su dvije zemlje vodile.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar