RS i matica

Šešelj: SAD naumile da okupiraju Brčko, pozvati Rusiju da postavi vojsku na zapadu Srbije

MIČEL ĆE TRAŽITI STOLUCU U UN ZA KOSOVO - „DA“ ULTIMATUMU BILO BI POČETAK KRAJA SRBIJE
  • Predsjednik SRS pozvao Vladu i predsjednika Srbije da preduzmu hitne mjere kako bi se Srbija uključila u ODKB i upozorio: „Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom“

PREDSJEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu i da se to vidi kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, prema Šešeljevim riječima, došao da uruči ultimatum Srbiji da prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i pritisne državni vrh da uvedu sankcije Rusiji.

„Ulazak Kosova u UN bi bio priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donijela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN?!“, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da ako bi SAD sa nožem pod grlom natjerale predsjednika Srbije i Vladu da priznaju Kosovo, to bi značilo „početak kraja Srbije“.

On je rekao da je Mičel došao na Balkan da suzbije ruski uticaj na Balkanu i da pritisne predsjednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prihvate uvođenje sankcija Rusiji.

Šešelj je rekao da je Mičel otkrio namjeru SAD da „okupiraju Brčko, kako bi pocijepali Republiku Srpsku na sva dijela“ i kako bi se Republika Srpska utopila u federalnu Bosnu i Hercegovinu.

On je pozvao Vladu i predsjednika Srbije da preduzmu hitne mjere kako bi se Srbija uključila u ODKB, vojni savez pod vođstvom Rusije a zahtjeva od Rusije da postavi vojne snage u zapadnom dijelu Srbije.

„Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom. Jedino Rusija može odvratiti Amerikance od njihovih suludih planova na Balkanu“, rekao je Šešelj.

Beta

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar