Video Glavno RS i matica

Srbija će učestvovati u vojnim manevrima ODKB „Nerazorivo bratstvo 2020“

ZEMLJE ČLANICE SAGLASNE DA SE PREDSTAVNICI SRBIJE PRIKLJUČE I KOMANDI MANEVARA

ZEMLJE članice Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) saglasne su da se Srbija priključi zemljama koje će učestvovati u vojnim manevrima pod nazivom „Nerazorivo bratstvo 2020”, potvrdio je novinskoj agenciji TASS predstavnik Združenog generalštaba ove organizacije Vladislav Ščegrikovič.

Ova odluka je donijeta na radnom sastanku ODKB-a u Moskvi, upriličenom povodom svih vojnih vježbi planiranih za ovu godinu. Na sastanku je postignuta saglasnost da se predstavnici Srbije priključe komandi i učestvuju u vježbama „Nerazorivo bratstvo 2020”, kao i da se predstavnicima Uzbekistana dozvoli da budu posmatrači.

Razgovaralo se i o učešću predstavnika Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i pograničnih službi iz zemalja članica ODKB-a.

Na sastanku u Moskvi, predstavnici Rusije, Jermenije, Bjelorusije, Kazahstana, Kirgizije i Tadžikistana razgovarali su sa zvaničnicima sekretarijata i Generalštaba ODKB-a o vojnotaktičkim i komandnim pitanjima.

Na moskovskom sastanku ODKB-a bilo je riječi i o pripremi drugih planiranih manevara – „Ešalon 2020”, „Potraga 2020”, „Interakcija 2020” i „Granice 2020”.

(Tanjug)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=aPd7e3l_D3o&feature=emb_logo

Tagovi

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar