Вијести РС и матица

„Телеком Србија” дао најбољу понуду, али није добродошао у Албанију

ШИПТАРИ ЖЕЛЕ „ИНВЕСТИТОРА ДРУГОГ ПРОФИЛА“, А КОНКУРИСАЛЕ СУ МУ ДВЕ ФИРМЕ ИЗ БУГАРСКЕ

ИАКО је са 60 милиона евра дао најповољнију понуду за куповину „Телекома Албанија”, „Телеком Србија” није добродошао у Албанију, преноси приштински лист „Коха диторе”.

Позивајући се на званичне изворе из албанске владе, лист наводи да се више представника српске компаније састало са представницима Министарства саобраћаја и телекомуникација у Тирани.

„Током овог састанка, представници ‘Телекома Србије’ постали су свjесни става албанске стране да нису добродошли да постану дио тржишта мобилних телефона, иако су инвестиције Србије важне за Албанију”, цитира лист неименованог званичника албанске владе, преноси Танјуг.

„’Телеком Србија’ у Албанији није добродошао. Иако је одлука на самим компанијама, учешће ‘Телекома Србије’ на тржишту мобилних телефона може донијети реакције које би могле негативно да утичу на саму компанију. Спремни смо и очекујемо српске инвестиције у земљи, али за овај сектор преферирамо инвеститора са другим профилом”, рекао је листу, саговорник из албанског Министарства саобраћаја.

Медији у Албанији наводе да су у конкуренцији, поред „Телекома Србије”, и двије бугарске компаније – Vivacom у власништву Спаса Русева и Глобул Телеком.

„Телеком Албанија” је други по величини оператер у Албанији, а у власништву је Дојче Телекома.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар