Vijesti RS i matica

U Srbiji se prodaje `kosovska bombonjera` u kojoj su slatkiši poređani u obliku velike Albanije

NA KUTIJAMA PIŠE „UVOZ SA KOSOVA“ – UPRKOS USTAVU SRBIJE I ODLUKAMA MINISTARSTVA TRGOVINE
  • Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel ZUBENICA:  „Sve mi je dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to, bombonjera ima oblik `velike Albanije`, što je direktna provokacija za svakog građanina“

VELIKI broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima Kamila“ bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je uvoz sa Kosova“.

Time se grubo krše Ustav Srbije, u čijoj preambuli stoji da je to sastavni dio Srbije, kao i preporuke Minstarstva trgovine.

Da sve bude gore, kada se otvori kutija, primjetno je da su čokoladne bombone poredane u obliku velike Albanije“, čime je upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji, navode Novosti.

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u Srbiji i poručili da on pod hitno mora da bude i sklonjen sa rafova.

U prodavnici sam naišao na bombonjeru Kamila“, koja naoko izgleda lepo i odlučio sam da je kupim. Iskreno, nisam obratio pažnju na deklaraciju jer to nikada ne zagledam. Kada sam došao kući, slučajno sam pogledao i pao mi je mrak na oči. Na deklaraciji proizvoda koji sam kupio u Srbiji stoji zemlja porekla `Kosovo`. Nisam mogao da verujem da je neko to dozvolio“, svjedoči vidno razočaran građanin Srbije.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smjele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što prije morao da bude sklonjen sa rafova.

Stav naše zemlje po pitanju Kosova je jasan, kao i naš Ustav. Stoga ne bismo smeli da dozvolimo da na rafovima viđamo proizvode sa kosovskom deklaracijom. Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to, bombonjera ima oblik velike Albanije“, što je direktna provokacija za svakog građanina.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

Postavili su bombone malo ukoso da se ne bi lako primetilo. To je ogromna provokacija i ne mogu da verujem da još stoji u rafovima u prodavnica“, požalio se potrošač.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar