РС и матица

Учесници протеста „1 од пет милиона“ упали у зграду РТС у центру Београда

ЊИХОВЕ ЗАХТЕВЕ ИЗНОСИЛИ ЛИДЕРИ СзС БОШКО ОБРАДОВИЋ И ДРАГАН ЂИЛАС
  • Бошко Обрадовић казао да је улазак у зграду идеја грађана, јер „сви смо ми Један од пет милиона“: „Ми тражимо оно што нам припада и они су то рекли у свом слогану Ваше право је да занте све, ми смо дошли вечерас по то наше право“
  • Драматург Синиша Ковачевић: „Србија има потенцијала да се опорави. Дођите 13. априла како бисмо се изборили за мало правде и много слободе. Лажна је дилема пун фрижидер или слобода, а ми смо потомци оних који су голоруки устајали против царева, само једна једнакост постоји – слобода или смрт, а ми хоћемо слободу“

УЧЕСНИЦИ протеста „1 од пет милиона“ упали су вечерас у зграду Радио-телевизије Србије у центру Београда.

Лидери Савеза за Србију Драган Ђилас и Бошко Обрадовић изјавили су  да се неће повући из зграде РТС све док се не омогући гостовање организатора протеста „Један од пет милиона“ у програму РТС-1.

Ђилас је казао да су грађани спонтано ушли у зграду и да то није била синхронизована акција.

Обрадовић је такође казао да је улазак у зграду идеја грађана, јер „сви смо ми Један од пет милиона“.

„Ми тражимо оно што нам припада и они су то рекли у свом слогану Ваше право је да занте све, ми смо дошли вечерас по то наше право“, казао је Обрадовић.

Тражио је од учесника протеста да све буде мирно и нагласио да је једини захтев: да организатори протеста добију време на првом каналу РТС да изнесу своје ставове.

Он је у укључењу за телевизију Н1 рекао да је видео одговор директора РТС-а Драгана Бујошевића да им се ништа не дозволи.

„Видео сам својим очима Бујошевићеву поруку која гласи `нећемо им ништа доволити, у 21 полиција ће их избацити из зграде`“, рекао је Обрадовић.

Ђилас је казао да је добио обећање од полиције да неће нападати грађане и да они који су ушли у зграду нису ништа разбили или некога напали.

На вечерашњем протесту „Један од пет милиона“ у Београду грађани су позвани да се окупе у што већем броју 13. априла на велики народни протест у главном граду, јер то „питање опстанка“.

Заменику градоначелника Горану Весићу упућен је захтев да уклони ограде постављене за гондолу до уторка 19. марта до 18 часова или ће у супротном то сами урадити.

Претходно је драматург Синиша Ковачевић казао окупљенима да Србија „има потенцијала да се опорави“, али да треба да дођу 13. априла како би се изборили „за мало правде и много слободе“.

„Лажна је дилема пун фрижидер или слобода, а ми смо потомци оних који су голоруки устајали против царева, само једна једнакост постоји – слобода или смрт, а ми хоћемо слободу“, рекао је Ковачевић који је потредседник Народне странке.

Он је казао и да грађани немају права да одустану од протеста, зато што на тај начин мењају систем вредности.

„Морамо се вратити честитости и поштењу, а онда ће политичке промене доћи као нус појава“, казао је Ковачевић и додао да „хоћемо да изаберемо председника кога на изборе неће довести бугарским возом, који неће имати све плакате у земљи, где се глас не купује за црвену и флашу пелинковца“.

Он је оценио да су грађани добили „божју казну од власти“ и више пута поновио да председник Србије Александар Вучић треба да оде са власти.

Према његовим речима, Вучић је створио клут вође намерно се окруживши неспособним људима „како би могао да доминира“.

„То је човек који, када се сретне са истином, не препозна је, јер се толико ретко виђају“, рекао је Ковачевић.

Он је казао и да је Косово спрско, да је „део свих нас“ и да Вучић не може да реши то питање.

„Не могу до договора доћи ратни хушкач и трговци органима и убице, једини начин да се реши проблем Косова је да он оде“, казао је Ковачевић.

Након његовог обраћања грађани су кренули у шетњу централним београдским улицама, са намером да блокирају зграду РТС-а у Таковској улици где ће организовати „Дневник слободне Србије“.

http://fakti.org/okolo-gladac/ucesnici-protesta1-od-pet-miliona-upali-u-zgradu-rts-u-centru-bepgrada

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар