РС и матица

Вучић: Ако ЕУ пређе преко Тачијеве претње да неће бити ЗСО – онда знамо шта нам је чинити

„АЛБАНЦИ ИМАЈУ САМО ЈЕДНУ ЦРКВУ У КОЈОЈ СЕ БОГУ МОЛЕ, ТО ТУ – СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ“
  • „Чекали смо 24 сата да ЕУ реагује. Апсолутно сам шокиран да нико није реч рекао за документ који је потписан у Бриселу, а чије спровођење је гарантовала ЕУ. Ако не важе за Албанце ти документи, не знам шта мисле с ким у будућности да разговарају“
  • „У Бриселу су тај документ потписали Тачи и Дачић, али у присуству Кети Ештон. Није тамо био свети Петар, већ Кети Ештон као високи представник ЕУ. Ако ЕУ није у стању да гарантује споразум у чијем је састављању сама учестовала – нека нам то кажу, да знамо да ти споразуми немају више никакву правну снагу“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да је апсолутно шокиран чињеницом да ЕУ није реаговала на изјаву Хашима Тачија да Приштина неће спроводити у дјело оно што је потписала у Бриселу, то јест формирање Заједнице српских општина.

Нада се, каже, да ће данас или сутра дочекати реакцију ЕУ и поручио да „зна шта је чинити“ ако та реакција изостане.

„Чекали смо 24 сата да ЕУ реагује. Апсолутно сам шокиран да нико није реч рекао за документ који је потписан у Бриселу, а чије спровођење је гарантовала ЕУ. Ако не важе за Албанце ти документи, не знам шта мисле с ким у будућности да разговарају“, рекао је он.

Вучић је истакао да то довољно говори о тежини ситуације у којој се Србија налази.

Албанци, примијетио је, имају само једну цркву у којој се моле, а то су САД, и све што кажу или ураде против Русије и Срба баш их брига.

„Важно им је да их америчка мисија при ОЕБС похвали за антикорупцијску акцију“, додао је он указујући да је то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи.

„За мене је много важније и индикативније и то што ћуте Немци, Енглези и Французи и Брисел. У Бриселу су тај документ потписали Тачи и Дачић, али у присуству Кети Ештон. Није тамо био свети Петар, већ Кети Ештон као високи представник ЕУ. Ако ЕУ није у стању да гарантује споразум у чијем је састављању сама учестовала – нека нам то кажу, да знамо да ти споразуми немају више никакву правну снагу“, поручио је Вучић.

Предсједник Србије истиче да ће се онда и друге ствари одвијати на другачији начин.

„Унеће то додатну несигурност и унеће много проблема свим странама, али је важно да нас ЕУ по том питању информише уместо што нас информишу о разним глупостима које им неки политички тајкуни пишу. Било би добро да нас информишу о ономе на шта смо много времена и енергије утрошили, да бисмо ствари умиривали“.

Вучић је закључио:

„Тако да, надам се да ћемо данас или сутра дочекати реакцију ЕУ по том питању, а ако је не буде, опет добро, онда знамо шта је и нама чинити“.

Ердоган долази у Београд – могућа трилатерала Србија-БиХ-Турска

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је данас да ће предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган у наредних мјесец и по или два мјесеца доћи у Србију и да ће вјероватно бити одржана трилатерала Турске, БиХ и Србије.

Вучић је током разговора са грађанима у Малом Зворнику, који су се интересовали за довођење турских инвеститора и формирање бесцаринске зоне, рекао да би Ердоган и раније дошао у нашу земљу да није предвиђено понављање избора за градоначелника Истанбула.

„Иначе би Ердоган још мало па дошао у Србију, али га очекујем за једно мјесец и по или два мјесеца у Србији и он ће тражити трилатерални сусрет са представницима и БиХ“, рекао је Вучић.

Каже да ће се и том приликом видети са Турцима о новим инвестицијама, али да прво и ми треба да сагледамо наше капацитете.

„Не можемо свуда да имамо слободне зоне. Такође, плашим се да када дође Турчин и отвори за 300 људи посао да за све које послије тога доведемо неће бити људи које ће моћи да запосле. Има ту и других ствари о којима нећу јавно да говорим, али спреман сам да размотримо ту идеју (о формирању бесцаринске зоне) и да разговамо са Ердоганом о томе и видим шта је то што можемо заједно да направимо“.

Вучић је напоменуо да ће људи са обе стране Дрине неће остајати, ако не буде радних мјеста.

(Танјуг)

 

1 коментар

  • Муфтији изБугојна не вјерује више ни сам Вучић. Дуго сам мислио да Алију нико неће надмашити у лагању и мијењању приче из дана у дана, али је овај дугајлија, што тако смјело дијели кошаркашке банане дјечацима од 10 година, кад већ не смије да поигра баскет с онима што имају личну карту, надвисио све лажове из ближе околине. Он лаже и у сну и преко четкице за зубе. Он зна „шта нам је чинити“?! У свему овом јаду ова изјава ипак није тужна, једноставно је смијешна. Једина сподоба која ради у интересу Србије (барем кад је о изјавама ријеч) је Тачи. Не да ЗСО, неће да укине таксе, хоће Прешево и раграничење у Нишу, … даје Муфтији толико разлога да прекине сваку дискусију, поништи Брисел, прогласи КиМ окупираном територијом и крене од 1244 и СБ УН. Али крилати бананлија никако да се сјети да зна да лети. Приземни тип који чврсто стоји у блату и каже да ће знати „како да заштити народ на Космету“ и да ће „дићи војску“, али „у рат неће“. Кад се неко понаша као слина, развлачи се по медијима као слина, окупља око себе слине, прича као слина, изгледа као слина, ..

Кликни овде да поставиш коментар