РС и матица

Вучић: Ако НАТО не буде штитио Србе – заштитиће их Република Србија

„СРБИЈА НИКАД НЕЋЕ БИТИ ФАШИТИЧКА, МОЈ ПОСАО ЈЕ ДА ЈЕ БРАНИМ ОД БАТИНАША И ТАЈКУНА“
  • Чини ми се да НАТО није добро разумео своју улогу и да мора да разуме да је њихов посао у складу са Резолуцијом УН 1244 да на сваком месту на КиМ заштите наш народ”
  • „Сматрамо да је постизање компромисног решења најбоље. Ако га неко неће и не жели, треба јасно и недвосмислено да каже. Србија ће увек бити спремна за разговоре и дијалог, али довољно чврста и одлучна да сачува свој народ, и виталне интересе”

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић, поводом 15. годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији, поручио је да, ако НАТО није у стању да заштити српски народ, то ће чинити Република Србија.

Вучић је, у обраћању јавности, рекао да се данас навршава 15 година од великог и страшног погрома које су косовско-метохијски Албанци, уз подршку дела међународне заједнице повели против српског народа.

„И то је резултирало рушењем и паљењем 35 цркава и манастира, 935 српских објеката, од којих 738 кућа, 10 јавних објеката, школа, пошта и домова здравља. Протерано 4.012 Срба из шест градова и девет села. Настрадало је 28 особа, а 994 је повређено. Међу њима 143 Срба и десетине припадника међународних снага. Избрисана су два села Слатина и Свињаре”, објаснио је он, пренео је Танјуг.

Вучић је казао да данас покушавају на различите начине да оправдају тај тешки злочин против нашег народа и изразио бојазан да ће Албанци, уколико међународна заједница не покаже више објективности, наставити са тим у будућности.

Указао је да је тада било 38.000 припадника Кфора и 8.000 Унмик полицајца.

Рекао је да се плаши, имајући у виду чињеницу да није формирана ЗСО, да нису остварене норме Бриселског споразума, да су увели таксе и донета платформа која није за, већ против дијалога.

„Што се тиче реакције Србије, она ће штитити свој народ на КиМ, чувати свој народ уколико они који морају да га чувају тај посао не обаве. Чини ми се да НАТО није добро разумео своју улогу и да мора да разуме да је њихов посао у складу са Резолуцијом УН 1244 да на сваком месту на КиМ заштите наш народ”, нагласио је он.

Вучић је нагласио да шаље јасну поруку из Београда да је Србија спремна да разговара са њима и да сарађује, али да очекује и да реагују у сваком тренутку ако српски народ буде угрожен.

„Ако НАТО не буде у стању да то проведе у дело, има ко ће моћи да заштити наш народ”, подвукао је он.

Вучић је казао да Србија жели да настави дијалог и разговоре, али да се плаши да је Приштина својом платформом и таксама, као и свиме другим, показала да га неће.

„Сматрамо да је постизање компромисног решења најбоље. Ако га неко неће и не жели, треба јасно и недвосмислено да каже. Србија ће увек бити спремна за разговоре и дијалог, али довољно чврста и одлучна да сачува свој народ, и виталне интересе”, нагласио је он.

„Не треба ми подршка западних земаља, већ само подршка грађана Србије“

  • Мислили су да нећу смети да дођем овде. Ја немам страх. Могу да изгубим само живот. Наставићу да се борим са Србију, од тога нема ништа прече
  • „Мој посао је да Србију браним, штитим и одбраним од батинаша и тајкунаШта год да се дешава Србија ће сачувати стабилност… Спреман сам да са свима разговарам, али не са Ђиласом и Јеремићем, а са Обрадовићем само ако поново његова странка буде изабрана у парламент

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић казао је данас да Србија неће дозволити да се насиљем било ко угрожава и поручио да ће сви који крше закон бити процесуирани.

Вучић је поводом синоћњег упада у зграду РТС-а и протеста који се одржава испред зграде Председништва док он говори, казао да Србија дозвољава протесте све док не дође до насиља.

Он је рекао да нико никада није у оваквим условима одржао конференцију за новинаре, али да је он желео да покаже да „страх не сме да постоји од хулигана батинаша и фашисте Бошка Обрадовића и тајкунских лидера Драгана Ђиласа и Вука Јеремића“.

„Мислили су да нећу смети да дођем овде. Ја немам страх. Могу да изгубим само живот. Наставићу да се борим са Србију, од тога нема ништа прече“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је добио информацију на Срби са Косова желе да дођу у Београд да га заштите, али да им он поручује да за то нема потребе.

Навео је да њега у Председништву Србије не чувају полицајци већ обезбеђење, припадници специјалне јединице Кобре.

Вучић је истакао да му не треба подршка западних земаља, већ само подршка грађана Србије.

„Србија је демократска земља у којој нема потребе да ме брани било ко. Србија никада неће бити фашистичка земља“, рекао је Вучић и поручио грађанима да не треба да страхују од насиља на протестима јер ће бити заштићени.

Додао је да је његов посао да Србију „брани, штити и одбрани од батинаша и тајкуна“.

„Шта год да се дешава Србија ће сачувати стабилност“, рекао је Вучић

Он је казао да је спреман да са свима разговара, али не са Ђиласом и Јеремићем, а са Обрадовићем само ако поново његова странка буде изабрана у парламент.

Вучић је казао да ће можда поново одредити дан када ће примати грађане.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-ako-nato-ne-bude-stitio-srbe-na-kim-zastitice-ih-republika-srbija

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар