РС и матица

Вучић: Америка је Албанцима и тата и мама, и стрина и стриц, и ујак и ујна

„У ПРАВУ ЈЕ ХАРАДИНАЈ – САД ЋЕ УВЕК БИТИ НА ЊИХОВОЈ СТРАНИ, КРАЈЊЕ ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СА ТИМ ПОМИРИМО“
  • „Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преоријентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу… Да победимо војно САД, немојте ни да помислите. Једном то покушавали и нисмо успели. Србија је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба“
  • „Американци су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо”
  • Предсједник Србије у Крагујевцу рекао и да ни најмање није срећан ни због изјаве америчког амбасадора у Приштини по питању формирања косовске војске: „Моје питање би њему било – где то пише у вези војске, а он би одговорио да нигде не пише, и да га није брига, јер су они признали Косово. Они се понашају по правилу силе јачег, а не међународног права”

РАМУШ Харадинај је потпуно у праву када каже да ће САД, шта год да се деси, бити на њиховој страни, без обзира колико Приштина кршила међународно право, примјетио је данас предсједник Александар Вучић и додао да је крајње вријеме да се помиримо с тим.

Истакао је да је одавно јасно да САД стоје иза Албанаца и да они ништа никада нису радили сами.

„Било је јасно да иза свега стоје САД. Није велика тајна била, и не морамо отворено увек то да кажемо. Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преоријентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу”, рекао је предсједник Србије и истакао:

„Да победимо војно САД, немојте ни да помислите”, преноси Танјуг.

Он је подсјетио да смо једном то покушавали, и да нисмо успјели.

„Србија је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба”, подвукао је Вучић.

Рекао је да не зна какве ће све поруке даље да шаљу, и додаје да због тога морамо да бјежимо од било каквих проблема, јер знамо да су много моћни, да неће много да брину ако нас ударе на било који начин.

„То су доказали више пута. Зато је на нама да сачувамо мир, наше становништво и виталне интересе. Да будемо бахати и силни над Американцима било би смешно. Сувише смо мали. Њихова економија је 21 билион долара”, указао је он.

Истакао је да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Косово и то је крај приче за њих.

„То да су они силни и јаки, што Албанци кажу да ће САД да их заштите у сваком тренутку, није ништа чудно. Нисам случајно говорио да им је Америка и тата, мама, стрина, стриц, ујак, ујна”, рекао је Вучић.

„Они су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо”, нагласио је он.

Рекао је да „ни најмање није срећан” ни због изјаве америчког амбасадора у Приштини по питању формирања косовске војске.

„Моје питање би њему било где то пише у вези војске, а он би одговорио да нигде не пише, и да га није брига, јер су они признали Косово. Они се понашају по правилу силе јачег, а не међународног права”, рекао је Вучић у Крагујевцу, одговарајући на питања новинара у вези актуелне ситуације на Косову.

Казао је да на то све он само може да говори истину, па тако и њима каже све у лице.

Истакао је да ће Србија наставити да се бори за интересе свог народа.

Пренио је да је имао добар разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, са руским партнерима и одличне разговоре са кинеским партнерима.

Србија је данас најбезбеднија у Европи

Србија је најбезбеднија земља у Европи, али трудићемо да остваримо још боље резултате на том пољу, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић на молбу новинара да коментарише писање медија да је број кривичних дјела и убистава у земљи у порасту.

„Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној небезбедности Србије. Србија је данас најбезбеднија у Европи”, рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју кривичних дјела убистава.

Како каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2107. година са 72 убиства.

Како је рекао, ове године су била 103 убиства.

Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

„Да ли може и мора да буде боље? Може и мора. Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо све који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Опозиција се забавља

Предсједник Србије Александар Вучић данас је, коментаришући то што је дио опозиције провео ноћ у парламенту, у шали примјетио да, ако нису имали друго, онда је и то добро мјесто.

„Забављају се људи. Видим да су доводили тајкуне на журку ноћас, тако да, ако нису имали неко боље место и то је добро место. Увек је лепо да се неко забавља и занима, посебно кад ‘приведете’ тајкуне који имају много пара, могу и добру вечеру да направе. Баш лепо. Увек је добро, увек више ПДВ-а буде у околним радњама, остане за државу, увек се томе радујем”, рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар