РС и матица

Вучић: Америка жели главну улогу поводом Косова – ту улогу желе сви који су признали „Косово“

ЗБОГ СПОРТИСТА „КОСОВА“ НИЈЕ ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ ЕВРОПСКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА
  • „Није одлагање`Париза` пораз Француске и немачке… Албанци се надају чудима, али да тога у политици нема. Могу да доведу колико год Американаца, али џаба им то. Надам се да ћемо у међувремену избегавати тензије“
  • Харадинај води хајку против Срба и говори да су против државе Косово… Па сви су против државе Косово, само што неки смеју да кажу, неки не. Албанци знају да Србија данас живи своје најбоље време и знају да се нама жури да развијемо нашу земљу, а за све је то потребна стабилност. Да, нама се жури, али то не значи да можете да понижавате Србију
  • „У Црној Гори се води кампања против Србије и Срба, а у Србији обрнуто. Волео бих – када би било могуће да стану и једни и други. Мишљење о ставу Венецијанске комисије о црногорском Предлогу закона о слободи вероисповести изнећу када тај став буде објављен

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић потврдио је да није присуствовао отварању Европских спортских игара у Минску због учешћа Косова.

Вучић је рекао новинарима у Минску да је бјелоруском предсједнику Александру Лукашенку било тешко што он није присуствовао отварању Европских спортских игара, али да је морао да поступи као предсједник Србије.

„Људи су водили о нама рачуна на сваки начин. Жао ми је ако сам разочарао белоруског домаћина, али нисам имао избора“, рекао је Вучић и додао да је Лукашенко био толико фер и да је водио рачуна да „нема никаквог Косова где год инспекција Олимпијског комитета није прошла“.

Он је додао да бјелоруски домаћини нису дали предсједнику Косова Хашиму Тачију да уђе у главну ложу.

Говорећи о одлагању састанка Београда и Приштине у Паризу, Вучић је рекао да није срећан због тога и да Америка жели главну улогу.

Вучић је истакао да је за Србију немогуће да су сви који желе да имају главну улогу они који су признали независност Косово.

„Није ово пораз Француске и Немачке, како многи говоре у свету. Ово је тешка ситуација за све нас, тешка за Србију“, рекао је он.

Вучић је навео да се Албанци надају чудима, али да тога у политици нема.

„Могу да доведу колико год Американаца, али џаба им то. Надам се да ћемо у међувремену избегавати тензије“, рекао је Вучић.

Он каже да то што Рамуш Харадинај води хајку против Срба и говори да су „против државе Косово“, говори о њиховој нервози, као и лицитирање именима Срба који им се супротстављају и „стављању мета на њихову главу“.

„Па сви су против државе Косово, само што неки смеју да кажу, неки не. Албанци знају да Србија данас живи своје најбоље време и они знају да се нама жури да развијемо нашу земљу, а за све је то потребна стабилност. Да, нама се жури, али то не значи да можете да понижавате Србију“, рекао је Вучић.

Он је новинарима у Минску рекао да се у Црној Гори води кампања против Србије и Срба, а у Србији обрнуто, те да би волио када би било могуће да „стану и једни и други“.

Рекао је и да ће мишљење о ставу Венецијанске комисије о црногорском Предлогу закона о слободи вјероисповијести изнијети када тај став буде објављен.

Говорећи о позиву амбасадора Србије Зорана Бингулца у Министарство спољних послова Црне Горе због изјава српских званичника, Вучић је рекао да се ради о потезима који су за „унутрашњу употребу“.

Он је казао да је министра спољних послова Србије Ивицу Дачића замолио да не шаље дипломатску ноту Црној Гори.

„Замолио сам га да то не ради. Ми ћемо то чинити када буде било нешто стварно, а не због изјаве неких политичара или других. Могли бисмо на дневном нивоу да шаљемо 15 нота. Али боље је да спуштамо тензије“, рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар