РС и матица

Вучић Чепурину: Србија више нема поверења у Кфор, односно НАТО на КиМ

„ПОКАЗАЛО СЕ ДА ЈЕ ИЗМИШЉОТИНА СВЕ ШТО СУ ГОВОРИЛИ О КРЕТАЊУ ЈЕДИНИЦА РОСУ“
  • Амбасадор Александар ЧЕПУРИН истакао да руско руководство с пажњом прати развој ситуације, што се види и из саопштења Министарства спољних послова Руске Федерације, и да вjерује да ће Србија, као озбиљна држава, умjети да се одговорно носи са провокацијама и пријетњом конфронтацијама

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић обавијестио је данас амбасадора Русије Александра Чепурина да Србија нема више разлога да има повјерења у Мисију Кфор, односно НАТО на Косову и Метохији, јер се показало да је све што су говорили о кретању јединица РОСУ – измишљотина.

Предсједник Вучић и председница Владе Србије Ана Брнабић састали су се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Предсједник Вучић и премијерка Брнабић су захвалили амбасадору Чепурину што Русија разумије шта се тачно дешава на Косову и Метохији и колико су угрожени мир и стабилност у цијелом региону.

Предсједник Вучић је нагласио да је ријеч о до сада најснажнијем покушају угрожавања опстанка Срба на Косову и Метохији.

Предсједник Вучић је рекао да ће Србија и у постојећој ситуацији наставити да се понаша озбиљно и одговорно, али и да нема више разлога да има повјерења у Мисију Кфор, односно НАТО на Косову и Метохији, јер се показало да је све што су говорили о кретању јединица РОСУ – измишљотина.

Амбасадор Чепурин је истакао да руско руководство с пажњом прати развој ситуације, што се види и из саопштења Министарства спољних послова Руске Федерације, и да вјерује да ће Србија, као озбиљна држава, умјети да се одговорно носи са провокацијама и пријетњом конфронтацијама, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар