РС и матица

Вучић Гренелу: Компромисно решење за Косово само уз уважавање легитимних интереса Србије

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ УПОЗНАО ТРАМПОВОГ ИЗАСЛАНИКА СА ПОЗИЦИЈОМ БЕОГРАДА
  • Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард ГРЕНЕЛ: „Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног рјешења како би се разријешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас на састанку са специјалним изаслаником предсједника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом да је компромисно решјење косовског питања у интересу стабилности и будућности цијелог региона те да може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије.

Како се у саопштењу из кабинета предсједника Србије наводи, Вучић је упознао Гренела са позицијом Београда у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и нагласио опредјељеност Србије за рјешавање односа Београда и Приштине путем дијалога.

Гренел је изјавио да постоји снажно увјерење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних мјеста и побољшање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбјеђивање трајног мира.

Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног рјешења како би се разријешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност“, истакао је он.

Америчка амбасада у Србији је пренијела преко Твитера објавила да Гренел у Београд доноси „једноставну поруку“ америчког шефа државе Доналда Трампа да народ Србије и Косова жели мир, економски развој, радна мјеста и бољи живот за своју дјецу.

Гренел се јуче на Косову састао са Хашимом Тачијем и с кандидатом за премијера из покрета Самоопредјељење Аљбином Куртијем.

По саопштењу из Тачијевог кабинета, Гренел је рекао да се нада да ће се убрзо састати представници Косова и Србије и наћи рјешење.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар