RS i matica

Vučić Grenelu: Kompromisno rešenje za Kosovo samo uz uvažavanje legitimnih interesa Srbije

PREDSJEDNIK SRBIJE UPOZNAO TRAMPOVOG IZASLANIKA SA POZICIJOM BEOGRADA
  • Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard GRENEL: „Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom da je kompromisno rešjenje kosovskog pitanja u interesu stabilnosti i budućnosti cijelog regiona te da može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije.

Kako se u saopštenju iz kabineta predsjednika Srbije navodi, Vučić je upoznao Grenela sa pozicijom Beograda u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i naglasio opredjeljenost Srbije za rješavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

Grenel je izjavio da postoji snažno uvjerenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mjesta i poboljšanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbjeđivanje trajnog mira.

Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost“, istakao je on.

Američka ambasada u Srbiji je prenijela preko Tvitera objavila da Grenel u Beograd donosi „jednostavnu poruku“ američkog šefa države Donalda Trampa da narod Srbije i Kosova želi mir, ekonomski razvoj, radna mjesta i bolji život za svoju djecu.

Grenel se juče na Kosovu sastao sa Hašimom Tačijem i s kandidatom za premijera iz pokreta Samoopredjeljenje Aljbinom Kurtijem.

Po saopštenju iz Tačijevog kabineta, Grenel je rekao da se nada da će se ubrzo sastati predstavnici Kosova i Srbije i naći rješenje.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar