РС и матица

Вучић: Харадинајева изјава није лоша вијест само за Србију него и за регион

„ОСТАВЉАЊЕ НА СНАЗИ ТАКСИ НЕ ГОВОРИ САМО О ОДНОСУ ПРИШТИНЕ НЕГО И ФАКТОРА У СВИЈЕТУ“
  • У Давосу рекао: „На крају, у се и у своје кљусе. Довољно смо снажни да можемо да подижемо сами своју економију, без обзира што ће ово имати лош утицај на нас. Србија ће наставити да снабдијева свој народ на Косову и Метохији, без обзира на тешкоће“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић оцијенио је у Давосу да је изјава Рамуша Харадинаја да Приштина неће укинути таксе на српску робу лоша вијест и лош сигнал не само за Србију, већ и цијели регион.

Вучић је, на молбу новинара да прокоментарише изјаву Харадинаја да таксе остају на снази до постизања свеобухватног споразума, казао да на то „не можемо да одговоримо другачије осим да наставимо са молбама да те таксе укину“.

До тада, каже, немају о чему да разговарају.

„Како да разговарамо о нечему, док нам је неко, ко каже да жели споразум, увео такве антицивилизацијске мере? Нажалост, поред неких добрих вести које смо данас овде имали, то је лоша вест, лош сигнал, не само за Србију, већ цео регион“, подвукао је Вучић.

Харадинајев став, како каже, говори не само о односу Приштине, већ и других фактора у свијету.

„На крају, у се и у своје кљусе. Довољно смо снажни да можемо да подижемо сами своју економију, без обзира што ће ово имати лош утицај на нас. Не дај Боже да смо ми увели такве мере, замислите шта би било свуда у свету“, рекао је он.

Захвалио се свима из свијета који су макар формално рекли да треба да се укину таксе, и што нису рекли да су криве, уобичајено до сада, „обје стране“.

Најавио је да ће Србија наставити да снабдијева свој народ на Косову и Метохији, без обзира на тешкоће.

„Нама остаје само да се боримо, да радимо, будемо још вреднији и зарадимо за наш народ још више“, нагласио је он.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар