РС и матица

Вучић: Имао сам добар разговор са Меркел, она жели да се решавање ствари на Балкану убрза

ИЗБОРИ ЋЕ БИТИ НА ВРИЈЕМЕ, А СзС АКО ЖЕЛИ ОДЛАГАЊЕ – НЕКА СКУПШТИНИ ПОДНЕСЕ ЗАКОН
  • „План и идеја француског председника Емануела Макрона и немачке канцеларке Меркел је да се направи регионални скуп и да кренемо у интензивне разговоре Срба и Албанаца“
  • Председник Србије замолио Ангелу Меркел да дође у Србију, а она му рекла да ће доћи до 2021. године
  • У Њујорку рекао: „Не пада ми на памет да због лидера СзС-а Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића одлажем изборе. Хоће да одлажу изборе, јер не могу да победе, па рачунају да ће моћи ако их помере за неколико месеци“ 

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да ће парламентарни избори бити одржани на вријеме, а да лидери Савеза за Србију (СзС) могу да изађу са предлогом закона пред Скупштину ако желе одлагање избора.

Вучић је новинарима у Њујорку рекао да му не пада на памет да због лидера СзС-а Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића одлаже изборе.

„Хоће да одлажу изборе, јер не могу да победе, па рачунају да ће моћи ако их помере за неколико месеци“, рекао је Вучић.

Оцеијнио је да имају право да поднесу приједлог закона, али да је очекивао да они који су „против диктатуре“, буду за изборе.

„Подржавам љубав ректорке и студената у блокади“

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да подржава љубав између ректорке Београдског универзитета Иванке Поповић и студената испред Удружења Један од пет милиона који су блокирали Рекотрат и да је супер што Поповић није 15 дана ушла у своју канцеларију.

„Мени да неко не да 15 дана да уђем у свој кабинет, ја не знам како бих реаговао. Не дамо ректорку ни за шта на свету, ако може још 15 дана да не ради – то би било супер“, рекао је Вучић новинарима у Њујорку.

Оценио и да је Ректорат током блокаде постао „партијска прћија“.

„Ту су и лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић и лидер Двери Бошко Обрадовић. То су све студенти“, рекао је Вучић.

„Меркел опредељена да се решавање ствари на Балкану убрза“

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан послије разговора са њемачком канцеларком Ангелом Меркел у Њујорку и да нема сумње да Европа жели рјешавање проблема између Београда и Приштине и да Њемачка на томе инсистира.

„План и идеја француског председника Емануела Макрона и немачке канцеларке Меркел је да се направи регионални скуп и да кренемо у интензивне разговоре Срба и Албанаца“, рекао је Вучић послије састанка са њемачком канцеларком на маргини Генералне скупштине УН.

Он је додао да је Ангела Меркел велики лидер и то показује пажњом коју посвећује малим земљама, али да је Европа њен пројекат и она жели стабилност на дуги рок, и зато ће „сав свој труд да уложи да сачува ту стабилност и тражиће да разговарамо док не пронађемо решење“.

Вучић рекао да је опредјељеност канцеларке Меркел да се рјешавање ствари на Балкану убрза.

„Немачка жели стабилност и од нас тражи да разговарамо, и разговарамо да нађемо решење“, рекао је Вучић.

Он је рекао да су разговарали и о појединим економским пројектима и да је он „кукао“ што је Фолксваген отишао у Турску. Меркел је одговорила да се он и бугарски премијер жале на то.

Вучић је рекао да то није крај и да вјерује да ће Србија да успије да се избори за нове њемачке инвестиције.

Рекао је да је са Меркел имао коректан и добар разговор.

Вучић је рекао и да је замолио Меркел да дође у Србију и да је она рекла да ће доћи до 2021. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар