РС и матица

Вучић: Јачу армију од Србије нема ни једна земља слична по броју становника и територији

ТВРДИ ДА ЋЕ СРБИЈА БИТИ ПОД ПРИТИСЦИМА ЗБОГ ПРЕДСТОЈЕЋЕ ОДЛУКЕ О КиМ
  • „Протести због цене горива су политички организовани. Како то да нико не каже ‘Алал вера Вучићу, имамо најнижу цену хлеба'“ и како нико не каже да је у Србији струја најјефтинија у Европи. Цена струје у Србији је 6,64 евроцента по киловат сату, најјефтина после тога је у Македонији 8,2 евроцента. Што не изађете на улицу па се закачите за бандере и кажете нећемо овако јефтино да плаћамо. Хлеб није важан, струја није важна, важно је гориво и при томе нам предавања држе они који су продали НИС“

ПРЕДСJЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је свако ко жели да протестује добродошао, само да не крши закон.

Он је послије обиласка Војне гимназије оцијенио да је протест због високих цијена горива политички организован и да на то позивају опозициони лидери.

„Ја молим нормалне људе да буду трпељиви и стрпљиви, никаквог насиља у Србији не сме да буде, нимало их се не плашим“, рекао је Вучић и додао да је посао Владе да гледа „шта, како и шта може да уради“.

Он је рекао да опозиција говори да је протестовало 1.000 људи, али да у реалности „два аутомобила стану испред аутобуса градског превоза на Панчевачком месту, онда људи стану иза“.

Вучић је упитао „како то да нико не каже ‘Алал вера Вучићу, имамо најнижу цену хлеба'“ и како нико не каже да је у Србији струја најјефтинија у Европи. „Цена (струје) у Србији је 6,64 евроцента по киловат сату, најјефтина после тога је у Македонији 8,2 евроцента. Што не изађете на улицу па се закачите за бандере и кажете нећемо овако јефтино да плаћамо. Хлеб није важан, струја није важна, важно је гориво и при томе нам предавања држе они који су продали НИС“, рекао је Вучић.

Указао је да ће Србија у наредном периоду бити на мети бројних притисака због њене предстојеће одлуке о Косову и Метохији.

„Бићемо под велики притисцима, а они који желе на различите начине да Србију сломе покушаће да то ураде изнутра да би ослабили нашу преговарачку позицију и рекли видите шта смо све у стању да вам урадимо“, казао је Вучић.

Додао је да док су он као предсједник државе и Влада Србије снажни, тешко је вршити тако велики утицај на одлуку о рјешавању косовско-метохијског питања.

„Зато смо слушали приче да је Србија следећа земља у којој ће бити убијен новинар, а већ имамо пет земаља у којој су убијани и рањени новинари, а код нас је најозбиљнији напад био на Мару Драговић и Гордану Узелац од стране батинаша и сецикеса из Двери и других организација. Али то никога не интересује, а то је једна у низу лажи да би се смањио углед Србије у свету“, рекао је Вучић.

 

„Добродошли у Војску Србије, ако треба – даваћемо бонусе“

Предсједник Вучић позвао је данас све заинтересоване да се упишу у Војну гимназију у Београду, јер је то интернат који даје знање и шансу за леп и пристојан живот.

Добродошли у Војску Србије“, казао је Вучић после обиласка реновираних ученичких соба, читаонице и осталих просторија.

Вучић је казао да је у прву фазу реновирања уложено 32 милиона динара, а да ће услиједити друга и трећа фаза радова како би се у потпуности реновирао интернат Војне гимназије који је отворен 1970. године од када ништа није мијењано.

Предсједник Србије је казао да Војну гимназију тренутно похађа 327 ученика из различитих дијелова земље, од којих је 112 дјевојака, на шта је, како је рекао, посебно поносан.

„Охрабрујем све старешине да градимо децу, да улажемо у знање, јер је знање наше оружје“, поручио је Вучић.

Предсједник Србије казао је и да је договорено да се у интернату поправи квалитет хране и трпезарија, наводећи да се данас сам увјерио у то како изгледа смјештај за 80 полазника те гимназије.

„Пре краја године или почетком следеће године сви грађани Србије моћи ће да виде велике промене технике и оружја. Грађани ће моћи да виде колико је Војска јача и снажнија него пре“, казао је Вучић и додао да је нешто у Војсци промењено, али да мора још много тога да се мијења.

Додао је да, међутим, Војска Србије никада не може бити на нивоу на коме је била југословенска војска.

Навео је да војни буџет износи више од милијарду, што није мало. „Од земаља сличних људских и територијалних капацитета не постоји снажнија армија од наше“, казао је Вучић.

Говорећи о проблемима у војсци, Вучић је рекао да је први проблем људски потенцијал и да мора да буде много више војника, да је потом проблематично то што је техника застарјела, јер деценијама није опремљена, као и да се у друштву мора промијенити однос према војницима и полицајцима јер без њих нема безбједности.

„Ако треба, даваћемо бонусе (за ношење официрске униформе)“, казао је предсједник Србије.

Бета

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар