RS i matica

Vučić: Molim nemačke prijatelje da saslušaju što Srbija misli i želi pre nego što odluče o Srbiji

OBIŠAO RADOVE NA ZGRADI NOVE NJEMAČKE AMBASADE U BEOGRADU
  • „Danas je Nemačka prvi partner Srbije i to niko ne može da promeni u narednih 20 godina“

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna za jačanje i unapređenje bilateralne saradnje sa Njemačkom i izrazio zahvalnost Njemačkoj na podršci Srbiji na njenom evropskom putu.

U obraćanju prilikom obilaska radova na izgradnji buduće ambasade Njemačke u Beogradu i polaganja kapsule u temelje nove zgrade predsjednik Srbije zahvalio je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel na njenom doprinosu u očuvanju mira u regionu.

Vučić je izrazio nadu da će Evropa ostaviti otvorena vrata za Srbiju“ i dodao da Srbija mora i radi da se unapređuje i popravlja situaciju u zemlji.

Mi možemo i moramo da menjamo Srbiju zato su nam potrebni mir i dogovori s komšijama“, rekao Vučić.

On je dodao da Srbija mora da čuje i sasluša druge kao i da zamoli druge da saslušaju nju.

Molba našim nemačkim prijateljima: pre nego što donesete odluke o Srbiji saslušajte ono što Srbija misli i želi, a naravno odluka je uvek na vama,“ rekao je Vučić.

On je naveo da je ekonomska saradnja Srbije i Njemačke na zavidnom nivou.

Danas je Nemačka prvi partner Srbije i to niko ne može da promeni u narednih 20 godina“, rekao je Vučić.

Vučić je podsjetio da više od 45.000 ljudi zahvaljujući njemačkim kompanija ima posao i da će već sutra prisustvovati otvaranju fabrike u Kruševcu koja će zaposliti 2.500 srpskih građana.

Spremni smo za jačanje i unapredđenje sveukupne bilateralne saradnje i nadamo se da će to biti i želja Nemačke“, rekao je Vučić.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar