РС и матица

Вучић: Не можемо да затворимо земљу – морамо да покријемо губитке у економији

„МИСЛИЛИ СМО ДА ЋЕ ЛЕТО БИТИ ДРУКЧИЈЕ – ЧЕКА НАС МНОГО ГОРА ЈЕСЕН“
  • „Ако видимо да здравствени систем не може више све да поднесе, увешћемо још јаче мере“
  • „Држава мора да пронађе средину између мјера у заштити здравља људи и интереса економије“

„МИСЛИЛИ смо да ће лето бити другачије и да ћемо моћи да надокнадимо све проблеме, очигледно да је то немогуће, као и свугде у свету. Морамо да се боримо, не можемо да затворимо земљу. Морамо да покријемо губитке у економији“, рекао је предсједник Србије Александар Вучић и оцијенио „да нас чека много гора јесен“.

Предсједник Србије је истакао и да ће се сачекати мало и видјети у ком правцу иде број новозаражених како би се онда донијеле неке нове одлуке.

„Ако видимо да здравствени систем не може више све да поднесе, увешћемо још јаче мере“, поручио је Вучић.

Ношење маски у затвореном простору до даљњег остаје мјера у циљу сузбијања ширења вируса, а о доношењу рестриктивнијих мјера морамо да будемо обазриви, рекао је.

„Здравље људи је најважније, али ће за месец дана куцати на моја врата и питати ‘зашто ми је власник смањио плату, зашто нема довољно струје, горива или угља за зиму, можда зато што га неко није довољно ископао, зашто нема пензија’. . . „, рекао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли ће бити донијете нове мјере.

Због тога, истиче, држава мора да пронађе средину између мјера у заштити здравља људи и интереса економије.

Вучић је апеловао на грађане да буду одговорни по питању ношења маски, како нових мјера не би било, те примијетио да већина грађана у протеклом периоду није била одговорна.

Било је и оних, додаје предсједник Србије, који су тражили да се 16 пута тестирају на вирус, док су се они који су били у тешкој ситуацији јављали касно.

„Морамо да имамо меру у свему“, рекао је Вучић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Београду, Вучић каже да је она гора него у Новом Пазару, и да је јутрос до 10 сати од укупног броја заражених чак 70 одсто њих из Београда.

„Погоршава се ситуација и у Војводини. . . Што се тиче клиничке слике, и даље су то већином пацијенти са слабијим симптомима, али и даље су стари угрожени, а млади се заражавају највише“, закључио је Вучић.

(Спутњик)

1 коментар

  • Ма наравно, та ко би Србима удовољио. Једни хоће да се тестирају 16 пута (не сумњам да је свемогући прецједник лично избројио покушаје), други долазе касно (иако их је муфтија лично молио да се тестирају, чим истекне 72-сатни варскшњи кућни притвор и буду овјерили она два литра уља по гласу на изборима током којих је ковид-19 био на годишњем одмору)… ц-ц-ц, свјетина неодговорна, све једно другом на врату у изборним редовима, а сад траже да фараон преузме кривицу. Е па не може стоко, не може! Мора неки вриједни мрав да мисли и у име вас цврчака. Ко ће истоварити ћумур с камиона кад задува кошава, а? Па Суперхик лично! И то без маске, напрдњачки, има угаљ плућа да му поједе, док ви само гледате с пенџера и мислите на редовне пензије и плате. К’о да то с неба пада. Заради леба прика мој.. нема везе што си умировљеник. Шта, мислиш да си одрадио своје пуким пензионерским статусом.. као навршио 40 година стажа и сад мислиш све чет’ри увис? А одакле да се плати Бајденових 2 милиона долара рекета ако Трамп испуши? Одакле да се плате маске и респиратори за вас што сте се навадили на живот и не умирете ко сви нормални маторци, него још грамзиво откидате од уста 25-годишњим јадницима с Блиског Истока који чекају да вас наслиједе и једва преживљавају чупајућу репу и лук с ваших њива и пате се чекајући да бујајуће тјелесне сокове негдје исциједе. Можда баш на вашој ћери од 15 година коју тако себично шаљете да из заобилази на путу до школе новом рутом од 7 км, уместо номалних 500 метара као раније. И сад би још да одмогнете прецједнику да покрије губитке у економији које сте ви лично нанијели! Да, да, баш ви, шта се чудите?! Па наравно да не контате кад вам мозак није велик к’о фараонов. Него… фластер и маску на уста и уживајте у оном за шта сте гласали прошле недеље и што вам се редовно испоручује – џакче брашна и кита за уво. Бандо!

Кликни овде да поставиш коментар