РС и матица

Вучић: Нећемо се уплашити оних који мисле фашистичким методама да урушавају државу

„ДАНАС ЈЕ ДАН ЗА СВЕ ОНО НАЈГОРЕ У НАШЕМ ДРУШТВУ, АЛИ СВАКО ИМА ПРАВО НА СКУПОВЕ“
  • „Први пут се догодило да народни посланик претуче другог народног посланика

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је „данас дан за све оне најгоре у нашем друштву“ и додао да власт допушта да сви користе своје право на скупове.

Вучић је за телевизију Прва, поводом протеста које организује опозиција, рекао да скупови нису пријављивани, као и да учесници тих скупова крше мјере здравствене заштите које препоручује струка.

„Циљ државе је да покажемо да се нећемо уплашити оних који мисле фашистичким методама да урушавају државу“, казао је он.

Вучић је рекао да је интересантно да је на данашњем скупу више људи него јуче што му, како је казао, говори да постоје озбиљни проблеми.

„Али ћемо зато морати да покажемо одлучност и ја позивам грађане, невезано за то за кога ће да гласају. Показујем забринутост као председник, али и сигурност и одлучност да можемо да их победимо, да се томе сви супротставимо и да чувамо нашу земљу, наше вредности, будућност наше деце“, рекао је Вучић.

На питање да ли је циљ ових протеста да се рејтинг Српске напредне странке (СНС) и његов лични спусти, одговорио је да то раде све вријеме.

„Ја признајем: успели сте људи, али имате изборе, победите на изборима само немојте више да урушавате углед земље“, казао је Вучић.

Упитан да ли је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић ухапшен послије протеста у Скупштини, он је рекао да народни посланик може да буде ухапшен само ако је ухваћен у извршењу кривичног диела за које је предвиђена казна од преко пет година затвора.

Навео је и да су избори одложени да би се сачували животи, а да сада има још 45 дана више до избора и да то сад опет некима није довољно.

„Шта да радимо? Да продужимо ванредно стање. Да укинемо Устав, да укинемо законе. Шта год да урадим увек су нешто причали“, рекао је Вучић.

Вучић је казао да се први пут догодило да народни посланик претуче другог народног посланика „и то испред Дома Народне скупштине“.

Он је рекао да ће држава и даље да настоји да очува демократске вредности, и да направи, како је додао, „економски бум“ као 2014. године.

Протестни скуп против власти Српске напредне странке и председника Александра Вучића, на који је позвао посланик покрета Двери у Скупштини Србије Срђан Ного, почео је у 17 часова на Тргу Републике у Београду, а претходно је та странка организовала протест на степеништу Дома Народне Скупштине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар