РС и матица

Вучић: Нема силе која ће ме натерати да разговарам са Јеремићем, Ђиласом и Обрадовићем

„ТАКСЕ ЋЕ АЛБАНЦИ УКИНУТИ У СВОЈОЈ СКУПШТИНИ ДА ХАРАДИНАЈУ САЧУВАЈУ ОБРАЗ“
  • „Мене то не занима. Ја са њима нећу да се састанем. За народ и за грађане сам увек отворен. А за ове лопове не. А зашто нису у затвору, то је тешко питање. Зато што су целокупан правосудни систем они поставили. Што да ја причам са неким ко прича да ја урушавам територијални интегритет а у њихово време Косово прогласило независност и Црна Гора отишла из Југославије“
  • „Шта мислите зашто се Загреб радује пропасти Александра Вучића? Зашто сам им ја проблем? Смета им то што је Србија снажнија. Ја сам из Сарајева чуо примедбе на то што се Србија наоружава. Хоћете ви да нам забраните?

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да га не занима да разговара са лидерима опозиције, док је за дијалог са грађанима увијек отворен.

У интервјуу за телевизију Пинк, Вучић је рекао да су многи жељели да разговарају са њим али да он не жели да разговара са (лидерима опозиције) Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем и да не постоји та сила која ће га натјерати на то.

„Мене то не занима. Ја са њима нећу да се састанем. За народ и за грађане сам увек отворен. А за ове лопове не. А зашто нису у затвору, то је тешко питање. Зато што су целокупан правосудни систем они поставили. Што да ја причам са неким ко прича да ја урушавам територијални интегритет а у њихово време Косово прогласило независност и Црна Гора отишла из Југославије“, рекао је он.

Говорећи о протестима опозиције, Вучић је рекао да највећа подршка тим скуповима у Београду стиже из медија Загреба, Сарајева и Приштине и да је потребно да се људи замисле због чега је то тако.

„Шта мислите зашто се Загреб радује пропасти Александра Вучића? Зашто сам им ја проблем? Смета им то што је Србија снажнија. Ја сам из Сарајева чуо примедбе на то што се Србија наоружава. Хоћете ви да нам забраните?“, рекао је Вучић.

Он је рекао да су косовски медији направили главну вијест од протеста у Грачаници, на којем је учествовало, како је рекао, „19 људи“.

„Од тога је 12 стварно из Грачанице. А тамо живи 18.000 људи“, рекао је Вучић.

Вучић је оцијенио да критике на рачун Правног факултета у Београду, које је на митингу опозиције изнио писац и дипломирани правник Марко Видојковић, долазе као посљедица нервозе људи који су очекивали да ће много више наставника и професора тог факултета својим потписима подржати протесте.

„Рећи за професоре Правног факултета да су смрадови и кретени… Чини ми се да та нервоза, осим из незнања и безобразлука, долази као последица тога што су многи очекивали да потписе на одређене папире стави већи број људи. Али на Правном факултету је мање од четвртине потписало“, рекао је Вучић и навео да Видојковић није имао нарочитог успјеха на том факултету па је његова критика можда посљедица и те чињенице.

Он је рекао, поводом протеста који се одржавају у бројним градовима Србије, да га највише плаши да „опозиција Ђилас, Јеремић, Обрадовић“ не покушају нешто насилно да уради.

„Плашим се да не дође до насиља према Србима на Косову“

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га је највише страх да на Косову не дође од насиља према Србима јер је тамошња политичка ситуација „усијана“ и нада се да ће се што прије укинути таксе на српску робу јер би се тако наставили разговори а када се разговара, навео је, теже долази до сукоба.

Коментаришући, у гостовању на ТВ Пинк, изјаве о могућем укидању такси, Вучић је рекао да није сигуран да ће то бити одмах, али вјерује да ће се тако урадити, гласањем у косовској скупштини, да се „сачува образ“ косовском премијеру Рамушу Харадинају.

Говорећи о односу са Запада према таксама он је рекао да је, на том вербалном нивоу, задовољан како су поступили западни партнери.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар