РС и матица

Вучић: Није мој посао ни да спречавам ни да не спречавам Додика

КОМШИЋУ И ИЗЕТБЕГОВИЋУ: НЕЋЕТЕ ВИ ДА МИ ГОВОРИТЕ ШТА ДА ГОВОРИМ У ИМЕ СРБИЈЕ
  • „Сит сам моралних тирада од оних који имају најмање права да ми држе придике… Али, боље да прећутим и кажем – терајте своје, причајте шта хоћете, ја ћу да радим свој посао“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је сит придика и моралних и политичких тирада из Босне и Херцеговине и поручио да нико не треба да му објашњава како да обавља посао предсједника државе.

Замољен да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића, које се тичу реаговања Србије на ситуацију у БиХ, али и на поступке Милорада Додика, Вучић каже да постоји кампања у региону да Србија мора да се оптужи за све проблеме.

„А кад их питате шта сам урадио и рекао, нема одговора, него што ниси спречио Додика? Није мој посао ни да спречавам ни да не спречавам Додика, већ да говорим у име Србије. Нећете ви да ми говортите шта ћу да говорим у име Србије“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Вучић каже и да је „сит моралних тирада од оних који имају најмање права да му држе придике“.

„Али боље да прећутим и кажем – терајте своје, причајте шта хоћете, ја ћу да радим свој посао и да се трудим да направимо што боље односе у Србији“, рекао је Вучић и додао да не види срећу у томе да их опсује или каже нешто лоше о њима не би ли стекао политички поен у Србији или РС.

Коментаришући изјаву Бакира Изетбеговића да врло благо реагује на пријетње Милорада Додика сецесијом, Вучић је “захвалио“ свим Бошњацима и Хрватима што би да, како каже, обављају посао предсједника Србије.

„Ја им препоручујем да се кандидују за следећег председника, да ми не држе моралне и политичке тираде како да се понашам“, рекао је Вучић

Каже да могу да му замјере нешто кад је ријеч о његовим поступцима, али да не могу да му држе придике како да обавља посао предсједника.

„О томе оцену дају грађани Србије на изборима, а не грађани неких других држва“, рекао је Вучић.

Закључио је да неће изговарати теже ријечи и користити своју и снагу земље коју представља да би уносио било какву нестабилност у „ионако крхку ситуацију у региону“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар