RS i matica

Vučić: Od Haradinaja prave velikog junaka i vođu da bi nastavili ka „velikoj Albaninji“

OČEKUJE DALJU HOMOGENIZACIJU ALBANACA I NJIHOVE JOŠ EKSTREMNIJE STAVOVE
  • „Ostavka Haradinaja je politički trik sračunat na to da on dobije još veću popularnost i pregazi političke protivnike što će dovesti do još većeg ekstremizma, stvara se utisak da je on junak koji se bori za Kosovo, a da su svi drugi nedostojni velikog vođe

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslije ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička suituacija u Pršitini i Tirani stremiće daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o „velikoj Albaniji“.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reaguje smireno i odmjereno iako će, kako je upozorio , položaj Srba na KIM biti još teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Albanaca, ekstremizacije njihovih stavova i još snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca.

„Srbija će posvetiti još veću pažnju opstanku, životu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, naš narod može da računa na Srbiju“, poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je činjenica i suština svega.

„Plašimo se da politički razvoj događaja ide u smeru daljeg odlaganja dijaloga između Beograda i Prištine“, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike što će dovesti do još većeg ekstremizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a da su svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome, dok se, kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije  izređala govoreći o Haradinaju kao o velikom junaku.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar