РС и матица

Вучић: Они што су покрали 500 милиона евра сада би да хапсе и лустрирају

У ВРАЊУ: СРБИЈА ЋЕ И ДАЉЕ ВОДИТИ СВОЈУ ПОЛИТИКУ, А НЕ У ИНТЕРЕСУ АМБАСАДЕ БИЛО КОЈЕ ЗЕМЉЕ
  • „Не признајем границе независног Косова као моји претходници. Када им кажете `покушаћемо да спасемо нешто и све што се спасити може, пре свега главе наших људи и да сачувамо све што можемо у Србији`, они кажу, ми хоћемо да имамо и оно што немамо и оно што смо ми дали. Ми им кажемо нећемо да имамо границе на Јарињу и Брњаку између Срба и Срба, они кажу, не, не, ти би да мењаш границе”
  • Поводом опозиционог „Споразума са народом“: „То је толико неозбиљно састављено, да је сваки програм које год хоћете странке из 1991. године, када су се најглупљи програми састављани који везе са реалношћу нису имали, 10 пута паметнији од онога што су написали. Немају ништа о Косову, ЕУ, немају да је било ко било какву економску меру написао, осим развластићемо, лустрираћемо, похапсићемо, уништићемо. Ви ћете неког да хапсите?“
  • „Зато вас позивам да то никако не дозволимо онима који би желели да сруше Србију. А свакако да није мало оних који то желе. Има их и ван земље, има нажалост, не мислим много, и оних у земљи који због тога не би много туговали“
  • „Просечна плата када сам постао премијер била је 320 евра, а данас је 465 евра, а пензије су данас око 232 евра. Мораће брзо да буду 250, а мораће и плате да буду веће и биће пре краја године 500 евра”
  • „Прилично релаксиран… Неки кажу да треба да скончам као Александар Обреновић, позивали су на мотке, доносили вешала. Никакав проблем немам. Чуди ме да мисле да се неко стварно тога уплашио, да се неко тресе због глупости које изговарају сваког дана“ 

СРБИЈА ће да води своју, српску политику у интересу свих наших грађана, а не у интересу било које амбасаде стране земље, изјавио је председник Србије Александар Вучић и истакао да је за нас веома важно да сачувамо независност земље у правом смислу те речи, да Србија доноси своје одлуке самостално.

„Свет је постао непредвидиво место, сви се сукобљавају са свима. Ми у Србији морамо да очувамо своје место под сунцем, да очувамо мир у земљи и да нам економија напредује”, рекао је Вучић обраћајући се грађанима у Врању.

Нагласио је да у Србији, док он буде председник и Ана Брнабић премијер, амбасаде страних земаља неће управљати нашом политичком сценом.

„Неће управљати нико са стране. Србијом ће да управљају грађани Србије, наш народ. Србијом ће да управљају они које је бирао наш народ. Србија ће да води своју, српску политику у интересу свих наших грађана, а не у интересу било које амбасаде. Ми ћемо да доносимо одлуке у интересу вас, а не у интересу неких других светских центара моћи. Поштујемо ми све њих, подигли смо углед Србије у свету. Србија је данас поштована”, истакао је Вучић, преноси Танјуг.

Навео је да се са председником Русије Владимиром Путином састао више пута него сви његови претходници и председници влада пре њега заједно и подсетио да је од Путина добио и орден Александра Невског за допринос сарадњи са Руском Федерацијом.

„Поштујемо Вашингтон, Брисел, Берлин, Лондон, Париз, Пекинг. Свуда смо лепо и пријатељски дочекани, али те земље имају своје интересе и ти интереси се не поклапају увек са нашим интересима. Многи од њих су већ признали независно Косово, многи од њих имају своје интересе за кризама у различитим деловима света”, рекао је Вучић.

Истакао је да Србија има своје интересе и да ће умети да их заштити јер, како је додао, о народу у Врању неће да брине било која друга влада и било који други председник, сем српске владе и српског председника.

„Немојте ниједног тренутка да помислите да ће више да вас воли неко у било којем од ових центара моћи”, поручио је, додајући да само озбиљношћу и одговорношћу можемо напред, а не тешким речима, псовкама и претњама.

„Ја се насмејем када прете, не зато што ми је нешто смешно већ зато што немате право да им одговарате на исти, неодговоран начин, него полако, осмехнете се, слегнете раменима и кажете: ‘Наставите да говорите и да се понашате на тај начин, разумеће народ ко је одговоран и коме подршку треба да пружи’“, додао је Вучић.

Навео је да је посебно поносан на две ствари – на успешно спроведене тешке економске реформе и на то што смо сачували слободу у одлучивању.

Како је рекао, многи су се тада љутили на њега и питали се зашто смањује плате и пензије, а данас сви имају пензије веће него тада, као и плате, које ће бити још веће.

Напоменуо је да смо морали да успоставимо стабилне јавне финансије и да је на то поносан, као и да ће „то ући у уџбенике – како смо земљу од банкрота довели до једне од најбрже растућих економија Европе”.

Поносан је каже, што смо сачували сувереност, независност у одлучивању земље, и слободу Србије, јер, како је приметио, све што смо урадили не вреди ако немамо слободу Србије.

Он је поручио и да су за нас од пресудног значаја наредних неколико година и да ће Србија бити све јача и снажнија, ако будемо наставили са озбиљним и одговорним приступом, путем раста.

„Зато вас позивам да никако не дозволимо онима који би желели да сруше Србију. А свакако да није мало оних који то желе. Има их и ван земље, има нажалост, не мислим много, и оних у земљи који због тога не би много туговали. Зато је наша обавеза да радимо више, да будемо што јединственији и да се боримо за земљу и за породице. То можемо да урадимо само ако будемо једнако стрпљиви и вредни као у претходним годинама”, рекао је Вучић.

Поновио је да се на крају рачуна само резултат и замолио грађане да пре него што донесу било какав закључак, само погледају бројеве и резултате.

А бројеви, каже, показују да је просечна плата када је постао премијер била 320 евра, а данас је 465 ерва, а пензије су данас око 232 евра.

„Мораће брзо да буду 250, а мораће и плате да буду веће и биће пре краја године 500 евра. Ја сам крив, промашио сам за годину, али велика је разлика и између 320 и 500”, рекао је Вучић и захвалио Врањанцима на подршци.

Вучић: Не признајем границе независног Косова

Председник Србије Александар Вучић каже да не признаје границе независног Косова као његови претходници и додао да се по томе разликује од њих.

„Када им кажете `покушаћемо да спасемо нешто и све што се спасити може, пре свега главе наших људи и да сачувамо све што можемо у Србији`, они кажу, ми хоћемо да имамо и оно што немамо и оно што смо ми дали. Ми им кажемо нећемо да имамо границе на Јарињу и Брњаку између Срба и Срба, они кажу, не, не, ти би да мењаш границе”, рекао је Вучић у Врању и наставио:

„Да, ја не признајем границе независне државе Косово као што су они направили и по томе се ми разликујемо. То су различите политике, али наша политика није политика неозбиљности и неодговорности”, истакао је Вучић.

Како је рекао, зна како се добијају аплаузи, али да их он не жели.

„Хоћу да вас молим да разумете да је нама потребан мир са Албанцима и ја не верујем да је могућ скори компромис, нисам оптимиста по питању да ли је уопште могућ компромис, али ми на томе морамо да инсистирамо, јер нам не требају било какви сукоби у будућности”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је додао да је Србија јака, много јача него што је била, али нам треба мир, требају нам десетине година слободног развоја и напретка, нове фабрике, нове школе, нова позоришта, деца која знају да имају сигурну будућност.

„То ће бити политика коју ћемо да водимо”, поручио је председник.

Подсетио је да смо 2006. године остали без Црне Горе, и то „као да се ништа није десило”, а тамо је живело 30 одсто нашег народа.

„Нису два дана ни жалили због тога, није им било ни тешко, после две године, прогласили су независност Косова. Ништа, послали су два саопштења и ништа више. Било их је баш брига за све то. Нису се насекирали ни најмање, а камоли да су нешто пробали да ураде за Косово и наш народ на КИМ”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је грађанима Врања поручио да тој општини недостаје још један велики инвеститор, велика фабрика која би обезбедила посао тако да становници Врања знају да и њихова деца имају будућност, а не само наду, и да знају да ту могу да остану.

Разумеће народ коме треба да пружи подршку

Председник Александар Вучић рекао је у Врању да су симболи његове политике аутопутеви, инвестиције и запошљавање грађана и да је уверен ће народ разумети ко се понаша одговорно и коме треба да пружи подршку.

С друге стране, каже, симбол политике оних који би да сруше све што је у Србији урађено, симбол политике прошлости јесу вешала која су донели на Теразије, после 1941. године, тамо где су родољуби вешани.

„Неко нов се сетио да донесе вешала на Теразије. То је симбол њихове политике, а наше – аутопут, нови гасовод, нове инвестиције и фабрике у Врању, запошљавање. То су кључне разлике у политикама које нудимо нашем народу”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, само озбиљношћу се може напред, а не псовкама и претњама, преноси Танјуг.

„Ја се насмејем кад прете, не зато што је нешто смешно, већ зато што немате право да им одговорите на исти, неодговоран начин. Него, полако, осмехнете се, слегнете раменима и кажете – наставите да говорите и да се понашате на тај начин и разумеће народ ко је одговоран и разумеће народ коме подршку треба да пружи”, истакао је он.

Подсетио је на пад јавног дуга истичући да не жели да деца буду дужна, као и на то да је војска била потпуно разорена.

„Намерно су нам уништавали оруђе и оружје. Ове године имаћемо више авиона и хеликоптера него икада у историји и то двоструко или троструко. За новац који сте ви зарадили Србија је направила модерну и озбиљну армију. Не плашимо се никога али знамо да нам сукоби нису потребни, већ мир и рад”, поручио је Вучић.

Подсетио је да је војска имала један авион када је постао министар одбране.

„Само радом, трудом, енергијом морамо напред. Знам да бих и овде добио највећу подршку ако бих говорио лоше речи о својим политичким противницима. Не бежим од дуела, као у Скупштини, и на сваком другом месту, где сам морао да одговарам на разне глупости. Лако смо их побеђивали”, рекао је председник.

Гасовод Пчињском и Јабланичком округу за 3,5 године

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се ускоро кренути са изградњом гасовода за Пчињски и Јабланички округ, а вредност инвестиције је, каже, 142 милина евра.

„Најкасније за 3,5 године имаћете гас, а то значи да стиже индустрија, да стижу и фабрике, а ничега од тога не би било да не радимо ауто-пут који су вам обећавали 70 година и 70 година нису пипнули ништа. Ми данас градимо ремек-дело. Погледајте мост Врлу како изгледа”, рекао је Вучић у обраћању грађанима у Врању у оквиру кампање „Будућност Србије”.

Он је рекао да је одушевљен како изгледа тунел Манајле кроз који је данас прошао, наводећи да Србија може да буде једнако успешна као Швајцарска, Немачка или Аустрија ако се ради озбиљно, посвећено и одговорно.

„Али не када имамо бахату и неодговорну власт која само пљачка као што смо имали случај раније”, рекао је Вучић.          

О програму СзС, претњама, изборима, будућности…

Председник Србије Александар Вучић каже да је програм који је представио део опозиције неозбиљан и да у њему нема ништа о Косову, Европској унији, нити неке економске мере осим „развластићемо, лустрираћемо, хапсићемо”.

„Што се тиче онога што би требало да представља програм, ја сам разумео да ме то нисте ни питали. То је толико неозбиљно састављено, да је сваки програм које год хоћете странке из 1991. године, када су се најглупљи програми састављани који везе са реалношћу нису имали, 10 пута паметнији од онога што су написали. Немате ништа о Косову, ЕУ, немате да је било ко било какву економску меру написао, осим развластићемо, лустрираћемо, похапсићемо, уништићемо. Ви ћете неког да хапсите? Ви што сте покрали 500 милиона евра, али добро…”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Грделици, преноси Танјуг.

Он је приметио да део опозиције све што ради, од медијског до сваког другог иступа, је враћање у прошлост.

„Ја сам овде да бих показао да Србија гледа и иде у будућност и да они који желе да је врате у прошлост у томе неће моћи да је спрече, победићемо их чисто као и увек”, поручио је председник.

О томе да ли ће бити избора каже да је рано говорити, те да ово што обилази Србију нема везе с изборима, али каже и „увек смо спремни да измеримо вољу народа”, а она се, поручује, мери на бирачким местима.

„Кад год да се они догоде, за два или 12 месеци, када је редовно да буду, та победа ће бити убедљивија него икада”, додао је Вучић.

Рекао је да нема коментар на најаву бојкота избора и институција дела опозиције, оценивши да је то њихов избор.

„Као што сте приметили, ја сам прилично релаксиран… неки кажу да треба да скончам као Александар Обреновић, позивали су на мотке, доносили вешала. Никакав проблем немам. Чуди ме да мисле да се неко стварно тога уплашио, да се неко тресе због глупости које изговарају сваког дана…„, рекао је Вучић.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-oni-sto-su-pokrali-500-miliona-evra-sada-bi-da-hapse-i-lustriraju

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар