RS i matica

Vučić: Oni u mene snajper, a ja ću – vrhom olovke u tačku gde će biti nova fabrika

TANJUG ODBACIO TVRDNJU GLAVNOG UREDNIKA NIN DA JE OBJAVIO NJEGOVU FOTOGRAFIJU

Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike u Kragujevcu

  • Aleksandar VUČIĆ: Ovo nije prvi put, ovo je samo prepisano iz Tabloida Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i kompletno delovanje političkih protivnika. Na meti sam snajpera, jer neću da plaćam reket mafijašima

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane NIN-a, koju je izdavač promijenio poslije negativnih reagovanja javnosti, da to nije prvi put da se nešto slično dešava, već da je riječ o prepisivanju tabloida koji izdaje Milovan Brkić.

Osećam se veoma dobro. Ovo nije prvi put, ovo je samo prepisano iz Tabloida, Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i kompletno delovanje političkih protivnika“, rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Kako je rekao, on je na meti snajpera, jer neće da plaća reket mafijašima.

To je samo prepisivanje svih tekstova o namenskoj industriji i svemu što ste mogli u tom mafijaškom glasilu da vidite. To što je nekada bila talog politika i politika mulja neki bi danas da iznesu kao svoju zvaničnu politiku“, rekao je Vučić.

Dodao je će se sam uvijek boriti i braniti pravo svakog da objavljuje šta želi, ali samo, kako kaže, protiv njega, a ne protiv drugih ljudi.

„Nemam problem sa tim. A, ja ću vrh olovke da uperim u neki deo Srbije, gde ćemo novu neku fabriku i puteve da gradimo“, rekao je Vučić.

Urednik NIN-a Milan Ćulibrk pravda se tvrdnjom da je riječ o fotografiji Tanjuga, ali agencija to negira.

„To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom sevisu, niti u bilo kojem drugom mediju“, navodi Tanjug.

Precizirao je da je ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isjekao, fokusirajući se na dio kadra u kojem je puška „uperena“ u predsjednika Vučića.

„Sa fotografije koju je snimio Tanjug, prilikom posjete predsjednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine, NIN je isjekao dvije trećine sadržaja koji ilustruju ambijent u kojem je snimljena, kao i ostale ljude i drugo oružje. Riječ je, dakle, o uklanjanju dvije trećine sadržaja, odnosno falsifikatu originalne Tanjugove fotografije, kojim je, nema sumnje, promijenjen sadržaj fotografije, a time i njena poruka. Uredništvo NIN-a zna da je to postupak, koji je nedozvoljen u bilo kojem profesionalnom mediju na svetu. Neovlašćena i neprofesionalna izmjena i prerada fotografije, i odstranjivanje nekih njenih dijelova, zove se „kropovanje“, što nije dozvoljeno i smatra se povredom originala i autorskih prava. Dakle, to što Ćulibrk kaže da je slika sa naslovnice već objavljivana, pored ostalog, inače, i na sajtu B92 – nije tačno. Objavljena je Tanjugova originalna fotografija, koja ilustruje isključivo vijest o poseti predsednika sajmu naoružanja“, navedeno je iz Tanjuga.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar