RS i matica

Vučić: Predočio sam Briselu da su uslov – kompromisi i poštovanje Briselskog sporazuma

U PANČEVU REKAO DA NEĆE DOZVOLITI HAJKU NA SVOG SINA DANILA KOJI U RUSIJI NAVIJA ZA SRBIJU
  • Naglasio da nije fasciniran `ingenioznim idejama` pojedinih Albanaca, niti se plaši bilo koga na Zapadu: „Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske… Rekao sam, meni nije problem da razgovaramo, ali da li mislite da postoji batina kojom ćete da me naterate da slušam i služim Tačijevim, Hotijevim i Hodžajevim izjavama i ludostima koje izgovaraju“
  • „Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem…“

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u nedjelju u Briselu razgovarati sa predstavnicima Prištine samo ukoliko su spremni na kompromise i ispunjenje Briselskog sporazuma.

„Da ne gubimo vreme, ako ste spremni da razgovarate o kompromisima – uvek sam spreman da razgovaram“, rekao je danas Vučić novinarima u Pančevu.

On je kazao da je sinoć pozvao „ljude u Briselu“ i rekao im da je bolje da ne dođe u nedelju na nastavak dijaloga s predstavnicama Prištine, ako Albanaci zastupaju stavove poput onih koji su se mogli čuti proteklih dana od kosovskog predsjednika Hašima Tačija, predsjednika Demokratske partije Kosova Redžepa Hotija, zamjenika premijera Kosova Envera Hodžaj i drugih.

„Pozvao sam sinoć ljude u Briselu i i rekao sam im da, ako su ovo stavovi Albanaca, da ne gubimo vreme, da ne dolazim. Oni su mi rekli, molimo te da dođeš da razgovaramo“, rekao je Vučić.

Dodao je da mu nije problem da razgovara sa njima, ali da nije fasciniran ingenioznim idejama pojedinih Albanaca, niti se plaši bilo koga na Zapadu.

„Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske… Rekao sam, meni nije problem da razgovaramo, ali da li mislite da postoji batina kojom ćete da me naterate da slušam i služim Tačijevim, Hotijevim i Hodžajevim izjavama i ludostima koje izgovaraju“, kazao je Vučić.

„Moj sin nije uradio ništa loše, neću dozvoliti hajku protiv njega“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji u blizini osoba osuđivanih za teška krivična dela, nije učinio ništa nažao bilo kome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega, kako se izrazio, vodi hajka u pojedinim medijima.

„Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem… Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim fabrike, jer radim šest puta više nego moji prethodnici“, rekao je Vučić u Pančevu.

Vučić je to novinarima rekao nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se njegov stariji sin, na utakmici Srbija-Kostarika na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nalazi između nekoliko vođa navijača Partizana osuđivanih za teška krivična djela, između ostalog i ubistvo navijača Partizana Ivana Perovića.

On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega „su ga napali“ što je išao da navija za Srbiju i „što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan“.

Vučić je dodao da možda nije uvijek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv njih.

Komentarišući neke najave da bi utakmica koja se igra između Srbije i Švajcarske mogla da predstavlja bezbjednosni rizik, s obzirom da za tu ekipu igra dosta Albanaca, Vučić je rekao da je siguran da će se „ruski prijatelji“ postarati da sve bude kako treba a i da srpske službe rade svoj posao.

„Ja pozivam sve Srbe sveta i građane Srbije da svim srcem navijaju za našu reprezentaciju. Možda je i moj sin kriv što navija za reprezentaciju, za razliku od ovih što mrze sve… Verujem da će da pobede, ali to nije važno, važno je da ostave srce na terenu i daju sve od sebe“, rekao je Vučić.

Beta

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar