РС и матица

Вучић преко амбасадора Ли Манчанга тражи још јачу подршку Кине поводом потеза Приштине

ЛИ: КиМ ЈЕ САСТАВНИ ДИО СРБИЈЕ – ПОЛИТИКА БЕОГРАДА СМЕТА НЕКИМ МЕЂУНАРОДНИМ ФАКТОРИМА

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић затражио је данас подршку Кине послије најава Приштине да ће 14. децембра бити формирана војска Косова.

Кабинет предсједника Србије саопштио је да је Вучић обавијестио амбасадора Кине Ли Манчанга о опасностима најаве формирања војске Косова и замолио га да редовно извјештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову.

„Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је оценио да „неодговорно понашање“ Приштине може довести до катастрофе, „јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа“ и замолио да „братска“ Кина искористи свој утицај у свијету и помогне да се одрже мир и стабилност, наводи се у саопштењу.

Ли је рекао да Кина разуме шта се догађа и оцијенио да политика Србије смета одређеним факторима у међународној политици, додаје се у саопштењу.

„За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета“, рекао је Ли.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар