RS i matica

Vučić; Razgovor o ZSO 17. septembra na nivou šefova pregovaračkih tima, a 28. septembra na visokom nivou

U BRISELU DOGOVORIO DA SE OTVORE NOVE TEME – ZSO, IMOVINA I FINANSIJSKI ZAHTJEVI
  • Izjavio da dolaze najteža pitanja, prema kojima postoje potpuno suprotstavljeni stavovi, zbog čega će biti razgovori komplikovani i teški, ali dodao: „Nisam nezadovoljan današnjim sastankom
  • Saopštio: „Čim se bude formirala nova vlada i Skupština počne da radi u punom kapacitetu, idemo pred skupštinu sa temom KiM... Da iznesemo pred parlament o čemu se razgovara, šta je to što radimo, šta je dobro, a čemu se ne radujemo

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas da su, tokom nove runde dijaloga Beograda i Prištine, otvorene dvije nove teme – „Zajednica srpskih opština, kao i imovina i finansijski zahtevi“.

Kazao je, u izjavi novinarima, da je razgovarano danas o nestalim osobama, interno raseljenim i ekonomskim pitanjima, a da je usaglašeno da se otvore dve nove teme.

Prenio je da će razgovori o ZSO biti nastavljeni 17. septembra na nivou šefova pregovaračkih tima, a potom 28. septembra na visokom nivou.

Vučić je rekao da dolaze najteža pitanja, prema kojima postoje potpuno suprotstavljeni stavovi, zbog čega će biti razgovori komplikovani i teški.

„U svakom slučaju nisam nezadovoljan današnjim sastankom“, podvukao je on.

Vučić je najavio da će se, čim bude formirana nova vlada i skupština počne da radi u punom kapacitetu, pred poslanicima naći tema Kosova i Metohije.

Vučić je novinarima u Briselu prenio da je tokom dana u dvije sesije razgovarao sa Avdulahom Hotijem i Skenderom Hisenijem, dodajući da ti razgovori nisu nikad ni laki ni jednostavni za Beograd.

„Čim se bude formirala nova vlada i Skupština počne da radi u punom kapacitetu, idemo pred skupštinu sa temom KiM. Imali smo pre 5-6 meseci u parlamentu, ali želimo da svi koji učestvujemo u razgovorima iznesemo pred parlament o čemu se razgovara, šta je to što radimo, šta je dobro, a čemu se ne radujemo“, rekao je Vučić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar