РС и матица

Вучић: Са кинеским партнерима ћемо направити српски дрон „Пегаз“

У БАТАЈНИЦИ ОБЈАВИО: ЗБОГ КОРОНЕ ЋЕМО САГРАДИТИ БОЛНИЦУ СА 500-1000 КРЕВЕТА
  • Навео да су само четири земље у Европи тестирале сразмјерно броју становника – више од Србије:  Њемачка, Аустрија, Швајцарска и Италија. Додао је да је Црна Гора тестирала 18 хиљада грађана, а то су све брзи тестови јер нема лабораторију за ПЦР. БиХ је тестирала 97 хиљада, Хрватска само 82 хиљаде. Бугарска, која има исто становника као Србија 147 хиљада, а Србија је тестирала 428 хиљада грађана
  • Нагласио да је градоначелник Параћина Саша Пауновић признао пораз и да ће „зато имати политичку будућност“. Па додао: „Народ у Шапцу је одлучио: нема тог амбасадора који ће да спаси ваш лоповлук и криминал

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да су у току разговори о прављењу нове болнице, која би могла да траје 30 година.

Вучић је утоком приказа нових беспилотних летјелица ЦХ-92А на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници казао да ће ситуација са корона вирусом током зиме бити гора него током љета, наводећи да би та болница имала 500 до 1.000 лежајева и користила се као главна болница за наредне ударе короне.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Новом Пазару, Вучић је навео да „неко мора да буде крив за све“ и да сматра да је он „крив што није остао у земљи после избора“, него је био у посјети Москви и Бриселу.

Да сам био ту, сигурно бих раније укључио војску. Много ми је жао због тога… Ситуација у Пазару је стабилна и боља него јуче. Јуче је у болници било 205 особа, данас 183″, рекао је.

Вучић је рекао и да је у Новом Пазару јуче, нажалост, преминуло пет особа, а данас двије.

Он је додао и да је, према извјештају Међународног монетарног фонда (ММФ) Србија једина држава којој нису спустили „пројекцију и прогнозу“.

„То показује да имамо добре јавне финансије и да смо добар посао у претходном периоду урадили“, казао је Вучић.

Изјавио је и да актуелни градоначелник Шапца и носилац листе „Небојша Зеленовић-Шабац је наш“ није у стању да призна пораз на локалним изборима, а да су нерегуларности на изборима у том граду настале усљед пропуста тамошње градске изборне комисија, у којој Зеленовићева политичка опција има већину.

Навео да је досадашњи градоначелник Параћина Саша Пауновић признао пораз и да ће „зато имати политичку будућност“.

„Народ у Шапцу је одлучио, нема тог амбасадора који ће да спаси ваш лоповлук и криминал“, поручио је Вучић.

Он је оцеијнио и да из Хрватске нема одговора да ће Србија стићи Хрватску по стопи бруто домаћег производа.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији са корона вирусом у Европи и у региону је рекао да су „само четири земље у Европи тестирале сразмјерно броју становника, Немачка, Аустрија Швајцарска и Италија“, додајући да је „Црна Гора тестирала 18 хиљада грађана, а то су све брзи тестови, они немају лабораторију за ПЦР“.

„БиХ је тестирала 97 хиљада, Хрватска само 82 хиљада. Бугарска, која има исто становника као Србија 147 хиљада, а Србија је тестирала 428 хиљада грађана“, навео је Вучић.

Предсједник Србије је казао да је договорен трансфер технологија са кинеским партнерима за израду домаћег дрона „Пегаз“.

„Срећан сам што је војска многоструко јача у односу на пре неколико година“, навео је Вучић и додао да не може да каже коначну цијену кинеских беспилотних летјелица.

Казао је да цијене набавке војне опреме и од других држава не могу да се износе у јавност, да „нису скупе“ и да је издвојена сума у рангу „једног доброг хеликоптера“.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар