Вијести РС и матица

Вучић се Путину у Пекингу захвалио на подршци територијалној цјеловитости Србије

РУСКИ ЛИДЕР РЕКАО ДА МОСКВА ПАЖЉИВО ПРАТИ СИТУАЦИЈУ ОКО КиМ И ДА ЋЕ ПОДРЖАТИ СРБИЈУ
  • „На маргини“ меународног форума „Један појас, један пут“ разговарали и о енергетској сарадњи и гасоводу, а Александар Вучић руском колеги показао прве фотографије о почетку градње гасовода „Турски ток“ кроз Србију

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић обавијестио је данас у Пекингу шефа руске државе Владимира Путина о развоју ситуације на Косову и Метохији и у ком правцу иде рјешавање косовског проблема, а Путин је потврдио да званична Москва пажљиво прати ситуацију и да ће пружити Србији подршку, наводе незванични извори послије састанка два лидера.

Вучић је на почетку билатералног састанка рекао да не разумије невјероватне потезе Приштине, а било је ријечи и о предстојећем састанку у Берлину.

Захвалио је руском предсједнику на подршци, посебно када је ријеч о очувању територијалног интегритета и цјеловитости земље.

Путин је рекао да Русија пажљиво прати ситуацију око Косова и Метохије и да ће пружити Србији подршку.

Додао је и да је задовољан економском сарадњом двије земље, те да му је драго да могу да разговарају о билатералним и регионалним питањима.

Двојица предсједника разговарала су и о енергетској сарадњи и гасоводу, а предсједник Србије је руском колеги показао прве фотографије о почетку градње гасовода „Турски ток“ кроз Србију.

„Разговарали су и о војно техничкој сарадњи, као и о радовима које руске жељезнице изводе на дионици Стара ПазоваНови Сад“, пренио је Блиц.

Вучић је рекао и да је у сарадњи двије земље постигнуто много конкретних резултата.

„Задовољан сам због могућности да се састанемо на маргинама данашњег скупа и поразговарамо о билатералним односима и ситуацији у региону“, рекао је руски предсједник, који је, такође, подсјетио на своју посјету Београду у јануару ове године.

Према његовим ријечима, та посета је допринијела активирању билатералне сарадње.

Вучић је рекао да у Србији ту посјету доживљавају као историјску.

То је била посјета која је, према Вучићевим ријечима, дотакла срца свих грађана Србије.

Српски предсједник, иначе, на почетку састанка је честитао Путину, обраћајући му се на руском језику, велики православни празник, Васкрс.

Састанку српског и руског лидера присуствовали су и шеф руске дипломатије Сегреј Лавров, као и српски министри, чланови делегације која борави на форуму Појас и пут у Пекингу.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар