РС и матица

Вучић: Србија ће – буде ли потребно – платити дугове СПЦ у Црној Гори

ОДБАЦИО ЂУКАНОВИЋЕВУ ТВРДЊУ ДА СЕ БЕОГРАД КОНСТАНТНО МИЈЕША У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ ЦРНЕ ГОРЕ
  • „Неки у Црној Гори су мислили да је Црна Гора само њихова, али и да су Србија и Београд исто њихови. Ми смо имали и имамо многе људе, поготово у високим безбедносним структурама који су из Црне Горе. Не можеш ти да радиш за агенцију једне друге земље, а да заузимаш високе позиције у Србији. Ми смо многе од њих очистили, али не сумњам да таквих случајева има још“

СРБИЈА ће, ако треба, помоћи Српској православној цркви (СПЦ) у Црној Гори, да нам не би одузимали светиње, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у јутарњем програму ТВ Прва.

На молбу да прокоментарише то што је директор Пореске управе Црне Горе Миомир Мугоша саопштио да је та институција покренула контролу у свим вјерским заједницама због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска и упозорио да ће наплата, ако Митроплија не плати дуг добровољно, наплата бити принудна, Вучић је рекао да ће Србија платити све што треба за СПЦ у Црној Гори.

Вучић је рекао да се Србија никада није мјешала у питање избора у Црној Гори, нити је жељела да одлучује ко је на власти а ко у опозицији.

Вучић је у јутарњем програму ТВ Прва, говорећи о оптужбама Мила Ђукановића, да се Србија константно мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, рекао да то није тачно.

Он је казао да се увијек говори да се Србија негдје мијеша и одређује ко ће да влада, а да је истина другачија.

„Неки у Црној Гори су мислили да је Црна Гора само њихова, али и да су Србија и Београд исто њихови. Ми смо имали и имамо многе људе, поготово у високим безбедносним структурама који су из Црне Горе. Не можеш ти да радиш за агенцију једне друге земље, а да заузимаш високе позиције у Србији. Ми смо многе од њих очистили, али не сумњам да таквих случајева има још“, рекао је Вучић.

Он је додао да Црногорци у Србији могу да се осјећају као у својој отаџбини.

„Ми са тиме немамо проблем, проблем је што Срби не смеју да се осјећају као Срби у Црној Гори“.

Он је навео и да је „српски национализам правио највише штете српском народу“ и додао да имамо експлозију патриотизма у Србији.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар