RS i matica

Vučić: Srbija će za godinu dana imati najveće plate u regionu Zapadnog Balkana

MAKRON 15. I 16. JULA U POSETI SRBIJI, TEME EKONOMSKE I POLITIČKE I - KOSOVO
  • Govoreći o ninvesticionom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, predsednik Srbije rekao da želi da budemo zemlja sa ubedljivom najvećim (privrednim) rastom“ u ovom delu Evrope: „Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća
  • Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stambenih jedinica za mlade bračne parove

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija za godinu dana biti zemlja sa najvećim platama u regionu Zapadnog Balkana, kao i da se o svemu dogovara sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Kad kažem da će plata biti veća deset odsto to znači da može da bude veća dvanaest odsto“, rekao je Vučić, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Govoreći o najavljenom investicionom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, on je rekao da želi da Srbija bude zemlja sa ubedljivom najvećim (privrednim) rastom“ u ovom delu Evrope.

Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća“, rekao je  Vučić.

On je rekao da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić insistirao na tome da se dve milijarde izdvoje za mlade ljudi, za mlade bračne parove“.

Prema njegovim rečima ima više načina, među kojima su tokom školovanja potrebno uvesti nove stipendije, ne samo za mlade talente, kao i da će se razgovarati sa mladima šta je to što žele.

Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stambenih jedinica za mlade bračne parove“, rekao Vučić.

On je naglasio da je potrebno sačuvati da što više mladih ostane u Srbiji.

Markon je među dva najvažnija lidera Evrope, njegova uloga će još rasti

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom posete francuski predsednik Emauel Makron biti u Srbiji dva dana i neće ići dalje u region, što govori o velikoj pažnji koju ukazuje našoj zemlji.

Značaj posete je ogroman, razgovaraćemo o ekonomskim, političkim temama, evropskom putu Srbiji i svakako o Kosovu“, rekao je Vučić u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Prema rečima Vučića, njegov i tim Markona već razmenjuju infornacije“

On je naglasio da je Markon, jedan od dva najvažnija lidera Evrope, jedan od lidera koji pripada budućnosti i čija uloga će još rasti“.

Dnevni list Politika objavio je da je poseta Makrona Beogradu planirana za 15. i 16. juli.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-srbija-ce-za-godinu-dana-imati-najvece-plate-u-regionu-zapadnog-balkana

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar