РС и матица

Вучић: Србија и Српска треба да обиљеже „Олују“, нико од Срба не треба иде на туђу прославу

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ПОНОСАН ШТО ЈЕ БЕОГРАД КОСМОПОЛИТСКИ, А ДА ЈЕ СРПСКИ ГРАД
  • За коалицију имамо четири варијанте – избор нове владе крајем августа: 1. Коалиција са социјалистима и мањинама, 2. коалиција са Шапићем и мањинама, 3. коалиција са социјалистима, Шапићем и мањинама и 4. да СНС само са мањинама формира владу
  • «Они нама у региону, где се буне (због промене назива неких улица у Београду), укидају улице (Јовану Јовановићу) Јови Змају, Алекси Шантићу, Меши Селимовићу само зато што је говорио да је био Србин, као да не сме да буде Србин»
  • Србија и РС ће годишњицуОлујеобиљежити на другом мјесту и подићи споменпарк на мјесту гдје је највећи број људи пребјегао у Србију, тражећи заштиту живота у матици и знајући да спас могу да пронађу тамо гдје је српска држава

ПРЕДСЈЕДНИК Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да ће се у наредних неколико дана ићи на верификацију мандата новог сазива Скупштине Србије и најавио да ће се крајем августа ићи на избор нове Владе Србије.

Вучић је послије сједнице предсједништва СНС рекао да је са страначким врхом разговарао и о могућим коалиционим партнерима, наводећи да с тим у вези постоје четири опције.

Имали смо различите ставове људи на Председништву СНС. Постоје четири опције и све су имале значајну подршку, од коалиције са социјалистима и мањинама, коалиције са Шапићем и мањинама, коалиције са социјалистима, Шапићем и мањинама и да само са мањинама формирамо владу„, казао је Вучић.

Најавио је да ће одмах по конституисању новог сазива Скупштине Србије бити настављени разговори унутар СНС о новој влади.

Додао је да „никоме није падало на памет“ да конститутивна седница новог скупштинског сазива не буде одржана у згради Скупштине.

„Свака седница скупштине биће одржана у том здању. Народ је изабрао посланике и њихова обавеза је да буду у скупштини“, казао је Вучић и најавио да ће се у наредних неколико дана ићи на избор предсједника скупштине и других скупштинских тијела.

Казао је и да је на сједници предсједништва СНС било ријечи и о томе шта напредњаци као „најодговорнија“ странка треба да понуде грађанима.

„Било је различитих мишљења али многи су на становишту да је потребно много тога да променимо. Људи желе нова лица и у скупштини и у влади. Морамо да покажемо да смо разумели опомињуће поруке грађана нарочито у неким локалним срединама где мора доћи до промена градоначелника и председника општина“, рекао је лидер СНС.

Говорећи о наводима да је Србија продавала оружје Јерменији чиме је угрозила односе са Азербејџаном, Вучић је казао да су Србији пријатељи и становници Азербејџана као и становници Јерменије, наводећи да коме год да Србија продаје оружјенекоме ће се замерити„.

Упитан о промјени назива појединих улица у Београду, предсједник је казао је свака књига Добрице Ћосића заслужила по једну улицу и упитао „по чему је Задарска заслужила улицу“.

„Они нама у региону, где се буне, укидају улице (Јовану Јовановићу) Јови Змају, Алекси Шантићу, Меши Селимовићу само зато што је говорио да је био Србин,као да не сме да буде Србин“, навео је он и додао да Србија на те промјене улица и региону није реаговала.

Вучић је казао да је Србија оставила „њихове улице“, али остављањем појединих улица Србија „показује свој космополитизам“, додајући да Београд јесте једини космополитски град у региону али да то „не значи да није и српски град“.

„Ја се поносим тиме да је Београд српски град, космополитског духа какав није иједан други град у региону“, рекао је Вучић.

Србија и Република Српска заједно ће обиљежити годишњицу акцијеОлујаи молим људе да се посветимо нашем обиљежавању, изјавио је Вучић.

Он је новинарима пренио да је разговарао са предсједником СДСС Милорадом Пуповцем о најави учешћа потпредсједника хрватске владе, Србина Бориса Милошевића, у Книну на обиљежавању „Олује“, да му је пренио свој став и мишљење.

„Молим људе, ако је то могуће, да се ми посветимо нашем обележавању. Јер, чак и када добронамерно водите хајку, правите непотребно хероје од тих људе. Зато молим медије да то не раде с Милошевићем. Иди тамо, ваша ствар, ваша одлука. Наше је било да кажемо да то не подржавамо“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија и РС годишњицуОлујеобиљежити на другом мјесту, да ће подићи споменпарк на мјесту гдје је највећи број људи пребјегао у Србију, тражећи заштиту живота у матици и знајући да спас могу да пронађу тамо гдје је српска држава.

„За нас је важно да Србија и РС заједнички томе приступају, од 2015. то обиљежавамо и нећемо да престане. Поштоваћемо увијек и хрватске и бошњачке жртве, немамо проблем с тим, и по томе ћемо се разликовати од других“, рекао је Вучић.

Вучић: По сузбијању епидемије – одликовања лекарима

Предсједник Србије и лидер СНС најавио је данас да ћевеома брзопо сузбијању актуелног таласа епидемије корона вируса, држава захвалити љекарима и медицинским радницима додјелом одликовања.

Одговарајући на питања новинара послије седнице предсједништва Српске напредне странке, Вучић је поново одбацио као неосноване критике упућене члановима владиног Кризног штаба за сузбијање епидемије.

„Данас имамо мање хоспитализованих, стање није сјајно али болнице могу да дишу. Тиме што оволико тестирамо хватамо људе који су заражени у почетку болести и имамо мање најтежих болесника“, додао је Вучић.

1 коментар

  • Čestitke gospodinu Milanoviću , gospodinu Plenkoviću , gospodinu Medvedu , gospodinu Miloševiču , gospodinu Pupovcu – za mudro i dalekovido sporazumijevanje , Bravo .
    S poštovanjem , Dragoljub Mutić

Кликни овде да поставиш коментар