Glavno RS i matica

Vučić: Srpska lista osvojila preko 98 odsto glasova – njena pobeda mi je jedna od najdražih

„SRBI SU IZLASKOM U OVOLIKOM BROJU POKAZALI LJUBAV PREMA OTADŽBINI“
  • Predsjednik Srbije naveo da je na 100 odsto obrađenog materijala u Sjevernoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55
  • „Sve je rađeno da se Srpska lista uništi, da se nađu podobni Srbi koji će da služe interesima Kurtija, Mustafe, Haradinaja, a ne svog naroda”

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Srpska lista na parlamentarnim izborima ostvarila najubjedljiviju pobjedu u svojoj istoriji sa 98,07 odsto glasova i osvojila svih 10 mandata u parlamentu u Prištini.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da je to poruka Srba sa Kosova i Metohije da su čvrsti, jaki i da će umejti da brane svoje interese na KiM.

On je zahvalio Srbima na KiM što su pokazali ogromnu zrelost, i uprkos pritiscima pokazali da mogu da budu jedinstveni.

„Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi”, rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji, prenosi Tanjug.

On je prenio da je na 100 odsto obrađenog materijala u Sjevernoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55.

„Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova”, rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati.

Ovo mi je jedna od najdražih pobeda

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da nakon više nedelja raznih pritisaka na KiM želi da obavijesti građane Srbije da su danas na KiM uhapšene dvije osobe zato što su navodno dozvolile dvojici Srba da glasaju sa srpskim ličnim kartama, koji su ponijeli i uvjerenja o kosovskim ličnim kartama.

„Ovo sam rekao zato što je sve rađeno da se Srpska lista uništi, da se nađu podobni Srbi koji će da služe interesima Kurtija, Mustafe, Haradinaja, a ne svog naroda”, istakao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji povodom izbora na KiM.

„Izborni rezultati su i za mene neočekivani. Učestvovao sam u različitim pobedama. Ovo mi je jedna od najdražih”, rekao je, prenosi Tanjug.

On je istakao da su Srbi izašli u ovolikom broju da bi pokazali ljubav prema svojoj otadžbini.

Kako je naglasio, pobjeda Srpske liste mu je jedna od najdražih pobjeda u istoriji pobjueda, zato što su mnogi želeli da uruše ugled Srpske liste.

„Nikada Srpska lista nije ovako ubedljivo pobedila”, rekao je Vučić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar