РС и матица

Вучић: Сутра са политичким лидерима Српске јер се ситуација у региону компликује

НАГЛАСИО: ЖЕЛИМО ДА ОЧУВАМО МИРА ЗА СРПСКИ НАРОД И ДА НЕ УГРОЗИМО НАПРЕДАК СРБИЈЕ
  • „Боље је проблеме решавати, него их остављати за будуће време, јер у том будућем времену једна искра може да направи велике проблеме са све нас. Ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић оцијенио је да се ствари у региону компликују и поручио да Србија не жели проблеме, те најавио да ће сутра о ситуацији у БиХ разговарати са политичким представницима Срба из Републике Српске.

Он је најавио да ће о ситуацији у БиХ сутра разговарати са представницима свих значајнијих странака из РС, са лидером СНСД Милорадом Додиком, СДС-а Мирком Шаровићем, ПДП-а Браниславом Бореновићем и другима.

„Сви ћемо да разговарамо о томе, јер желимо да очувамо мир за српски народ, да не угрозимо напредак Србије. Не треба нам заустављање напретка, већ мир“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да зато ситуација није лака и да га представници међународне заједнице, у складу са Дејтонским споразумом, питају и за ситуацију у Босни и Херцеговини.

Вучић је пренио да увијек свима понавља да се Србија не мијеша у њихове односе, те да је Србија ћутала и када су Северна Македонија и Црна Гора, одлучивале о НАТО, јер је то унутрашње питање сваке земље.

„Ми нећемо у НАТО, Србија је војно неутрална и зато ћемо да се наоружамо и опремимо, да можемо да чувамо своје небо и земљу од свакога“, поручио је Вучић.

Додао је да за годину или двије много „снажнијим блоковима неће бити лако да ударе на Србију, чиме смо земљу сачували“, те навео да се Србија не опрема да би неког напала, већ управо из превентивних разлога.

„Али, суштина је у томе да ми се чини да се компликују ствари у региону и да је боље решавати их, него их остављати за будуће време, јер у том будућем времену једна искра може да направи велике проблеме са све нас. Ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели“, рекао је Вучић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар