РС и матица

Вучић: Свако угрожавање имовине СПЦ у Црној Гори поквариће односе Београда и Подгорице

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ НАЈАВИО И ОБРАЋАЊЕ ВЕНЕЦИЈАНСКОЈ КОМИСИЈИ
  • Александар ВУЧИЋ: Као председник државе који брине о положају Срба и који не жели да кваримо односе са Црном Гором, већ да градимо добре односе, имам молбу према властима или већини у Црној Гори да такав закон не усвоје. То је моја молба, нада и жеља, јер српска црква вековима постоји на том тлу и она није заштита и уточиште само српском народу, већ и онима који се осећају Црногорцима и припадницима других народа или националности

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић казао је данас да би било какво угрожавање имовине Српске православне цркве у Црној Гори неминовно водило стварању лоших односа Београда и Подгорице.

– Свако угрожавање имовине СПЦ у Црног Гори би неминовно водило погоршању иначе добрих односа две земље и зато молим власти или већину у Црној Гори да не подрже предложени закон, који је на то усмерен, рекао је Вучић.

Он је тако одговорио на питање шта мисли о Предлогу закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, који је усмјерен на отимање имовине СПЦ.

– Добио сам анализу предложеног акта за црногорски парламент и ми ћемо и преко Венецијанске комисије покушати да замолимо да се тај акт не усвоји, пошто није добар за српски народ који има своју цркву у Црној Гори. То није некаква митрополија или епархија, већ Српска православна црква у Црној Гори, истакао је Вучић.

Он је навео да је Предлог закона лоше рјешење и да може само, као предсједник Србије, да упути молбу да се то не усвоји.

– Као председник државе који брине о положају Срба и који не жели да кваримо односе са Црном Гором, већ да градимо добре односе, имам молбу према властима или већини у Црној Гори да такав закон не усвоје. То је моја молба, нада и жеља, јер српска црква вековима постоји на том тлу и она није заштита и уточиште само српском народу, већ и онима који се осећају Црногорцима и припадницима других народа или националности, казао је Вучић.

–То је много више од свега и зато моја молба властима у Црној Гори, ако желе да је чују и услише. А, ако не, то је њихово право и могућност и то ћемо разумети и умети у складу са тим да се понашамо. Мислимо да би таква одлука у значајној мери покварила врло пристојне и добре односе, које Србија и Црна Гора данас имају, поручио је он.

Вучић је оцијенио да је, поводом изјаве Николе Селаковића, у црногорски медијима покренута хајка према њему, иако нису ни на фер начин пренијели оно што је он рекао.

– Пренето је да је он казао да је Црна Гора данас српска држава, што није истина, јер је он говорио о прошлости и чак се оградио, наводећи да је то његов лични став као правног историчара, казао је предсједник Србије.

 

1 коментар

  • Покварити се може само оно што није покварено. Дакле, бугојански муфтија нам вели да је досле све било добро између два ока у глави, па не би ваљало да се сад, глухо било, квари. Мило=ЦГ само ради Србима све оно што и Вучић=СРБИЈА, на истим титиним стазама револуције, на истом задатку. Нема разлога никаквом чуђењу. Муфтија изБугојна нам упорно, свакодневно и отворено приопћава да је он сам највећи српски душманин, али ето, многи би да буду слијепи код очију па ударају на сирома’ Мила. Гр’отиња.

Кликни овде да поставиш коментар