РС и матица

Вучић Тачију у Тирани: Хашиме, ти зависиш од нас, хоћеш да ја теби кажем – шта нећу?

„АКО МОЖЕМО ДА СЕ ДОГОВОРИМО – СУПЕР, АКО НЕ МОЖЕМО – ПРЕЖИВЕЋЕМО“
  • Поручио му да не помиње Републику Српску без преке потребе: „Знам зашто то говориш – јер Американци неће `Републику Српску`. Ја могу да кажем да ја теби не дам да формираш `Републику Српску` у Србији, а то је Косово“

„ТИ Хашиме зависиш од нас. Неће то тако да иде, молим те да ми разговарамо, а не да ти говориш шта хоћеш, а шта нећеш“, рекао је данас на заједничком састанку, у оквиру Самита Брдо-Бриони у Тирани, предсједник Србије Александар Вучић косовском председнику Хашиму Тачију.

Вучић је, како преноси Блиц, указао да он никада није говорио ни о каквим моделима за Косово, већ о постизању договора, осврћући се на наступе Хашима Тачија у последње вријеме, у којима непрестано понавља да три општине са југа Србије треба припојити Косову.

Доста ми је да слушам шта Хашим хоће, а шта неће. Ти, Хашиме, зависиш од нас. Неће то тако да иде. Молим те да разговарамо, а не да ти говориш шта хоћеш, а шта нећеш. Хоћеш ја да ти кажем шта ја нећу?“, упитао је Вучић и додао:

Која ће то Америка да вас угура у међународне инситуције? Пробао си са Колиндом (Грабар Китаровић), Борутом (Пахором).. ниси успео. Јеси ли то сам смислио или ти је неко помогао?“, рекао је Вучић.

Он је поновио да никада није говорио о рјешењима, већ о постизању договора: Ако може – супер, ако не – преживећемо“.

Вучић је Тачију поручио и да не помиње Републику Српску без преке потребе“:

Знам зашто то говориш – јер Американци неће `Републику Српску`. Ја могу да кажем да ја теби не дам да формираш `Републику Српску` у Србији, а то је Косово“, рекао је предсједник Вучић.

Многа тешка рјешења је изгурао“ и моли, каже, да се уразуме.

Замисли да сам ја говорио оно што сте ти и (Еди) Рама јуче у Тирани? Или Колинда данас? О уједињењу. Само мало станите, све разумем, али станите. Ако дођемо до решења – супер, ако не, ваљда ћемо имати памети да сачувамо мир“ – поручио је Вучић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар