RS i matica

Vučić u Atini: Neka niko ne misli da može doći u Beograd i naložiti nam da priznamo „Kosovo“

NAGLASIO DA SRBIJA NE ŽELI DA NAMETNE RJEŠENJE KOJE ĆE BITI SAMO U NJENOM INTERESU
  • U intervjuu grčkom listu `Katimerini` – upitan o korekciji granica kao mogućem dijelu rješenja kosovske krize – predsjednik Srbije postavio pitanje: o kojim granicama se govori, o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Njemačka…

SRBIJA je spremna da pregovara o kompromisnom rješenju kosovskog problema, a ako neko misli da dođe u Beograd i kaže nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju – to se neće dogoditi, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intevjuu za grčki dnevni list Katimerini.

Vučić je, upitan o korekciji granica kao mogućem dijelu rješenja kosovske krize, postavio pitanje – o kojim granicama se govori, o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Njemačka…

Na ponovljeno pitanje novinara o scenariju razmjene teritorija, predsjednik Vučić je podsjetio da je Srbija uvijek tražila kompromis i da ne želi da se nametne rješenje koje će biti u interesu samo jedne strane.

„Mi smo spremni i otvoreni da pregovaramo o bilo kakvom kompromisnom rešenju. Neki pominju druge modele, ali ne nude nam ništa konkretno. Ako neko misli da će doći u Beograd i reći nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, to se neće dogoditi“, rekao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost Grčkoj što nije priznala nezavisnost Kosova i rekao da je „riječ je o zemlji koja štiti međunarodno pravo, uprkos pritiscima kojima je po tom pitanju bila izložena“.

„Od mene nećete čuti druge zahteve osim toga da želimo da se ukinu takse od 100 odsto (koje je uvela Vlada Prištine na srpske proizvode). Zato želimo da sednemo za sto, da razgovaramo o tom problemu i probamo da nađemo rešenje“, rekao je Vučić u intervjuu koji je dao prilikom dvodnevne zvanične posjete Atini.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar