РС и матица

Вучић: У Црној Гори постоји огољена антисрпска кампања

„ТАЧИ НОВЦЕМ КОСОВСКИХ ИСЕЉЕНИКА КУПИО МЕСТО У ПАРИЗУ И НА БУШОВОЈ САХРАНИ“
  • „У питању је огроман новац који плаћају њихови исељеници, а не њихова квази држава. Пре свега они из Њујорка, али и Швајцарске, Немачке, Италије… Немојте да имате илузије да је нешто друго у питању. Замислите Тачија, чувеног борца за људска права, да је нечим заслужио да седи поред Меркелове“
  • Предсједник Србије оцијенио да су сувласник СББ Драган Шолак и лидер Савеза за Србију Драган Ђилас „много бесни и нервозни“ зато што су они хтјели да купе телевизије Прва и О2, које је купио предузетник Срђан Миловановић
  • Рекао да је ужаснут због тога што је професору права Дејану Мировићу забрањено да уђе у Црну Гору, иако се ради о човјеку који је поријеклом из те земље. А коментаришући хапшење опозиционог лидера Небојше Медојевића, нагласио да нема права да се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, па додао: „Да се то деси у Србији, нас би цео свет осудио и рекао да смо постали права диктатура“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је предсједник Косова Хашим Тачи новцем косовских исељеника купио своје мјесто на свечаности поводом стогодишњице завршетка Првог свјетског рата као и на сахрани некадашњег америчког предсједника Џорџа Буша.

Вучић је за телевизију Пинк рекао да је свима јасно како је дошло до тога да Тачи на тој сахрани седи између њемачке канцеларке и пољског предсједника.

Он је рекао да би друга опција била да неко толико заступа интересе Приштине, али да је он увјерен да то није тачно.

„У питању је огроман новац који плаћају њихови исељеници, а не њихова ‘квази’ држава. Пре свега они из Њујорка, али и Швајцарске, Немачке, Италије… Немојте да имате илузије да је нешто друго у питању. Замислите Тачија, чувеног борца за људска права, да је нечим заслужио да седи поред Меркелове“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије  је изјавио и да ће се видјети резултати српске истраге убиства лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића, али да уколико би се показале као исправне тврдње српских служби безбједности одмах би се могло дати име убице.

„Видећемо шта ће наша истрага до краја показати, њихова није показала ништа. Тражили смо чауре да доставе, до данас их нису доставили. Ако би се показале исправне тврдње српских служби безбедности, могли бисмо одмах да дамо име убице, али проблем је што нисмо имали приступ месту злочина. Они су са различитим страним агентурама правили приче“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је навео да је љут зато што дио људи у Србији једва чека да оптужи руководство своје земље, јер им се не свиђа чињеница да Милан Радоичић није убица.

„Рекли су, овај човек је убица, свима смо то испричали, а са њим је увезан Вучић“, рекао је Вучић и додао да су годину дана провиеравани наводи да се види ко је све учествовао и да ли је Радоичић учествовао.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици.

Најгори насилници организују протесте против насиља

Предсједник Србије Александар Вучић оценио је данас да је парадоксално што људи из опозиције, за које је оцијенио да су „најгори насилници“, организују протест против насиља.

„Људи који су најгори насилници организују протест после насиља. Батинаши. Еј, Двери у шетњи против насиља. Та мала фашистичка странка у шетњи против насиља. Па јесу ли они тукли ваше две колегинице (ТВ Пинк) које још и вређају после тога. Једна битанга је нокаутирала Гордану (Узелац, новинарку ТВ Пинк) а нико никада није рекао извини“, рекао је Вучић за ТВ „Пинк“.

Он је оптужио предсједника Двери Бошка Обрадовића да је нападао и службеницу Републичке изборне комисије али и шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Александра Мартиновића.

„Људи говоре о борби против насиља а предводиће је човек који каже да ће да мокри или пиша по нашим гробовима“, рекао је он.

Шолак и Ђилас бијесни и нервозни јер су они хтјели да купе Прву и О2

Вучић  је данас оцијенио и да су сувласник СББ Драган Шолак и лидер Савеза за Србију Драган Ђилас „много бесни и нервозни“ зато што су они хтели да купе телевизије Прва и О2, које је купио предузетник Срђан Миловановић .

„Много су нервозни што немају по 500 милиона евра сваке године зараде. Резултат је бес, јер су угрожени њихови интереси у милионима евра“, казао је Вучић за телевизију Пинк.

Вучић је упитао да ли он треба да буде крив што је Антена група продала телевизије Прва и О2, додајући да је сада већ бившег власника те групе чак и питао зашто то чини и да ли је незадовољан условима пословања у Србији на шта му је одговорио да се ради о професионалној одлуци.

Вучић је оптужио Шолака и Ђиласа да су заједничким снагама на разне начине, између осталог, преко агенција које су трговале медијским простором имали апсолутни монопол преузимања новца.

„Направили су СББ, а то како и на који начин, то проверавају надлежни. Они су све време разарали Телеком, његова вредност је стално падала и кад смо хтели да га приватизујемо, мислили смо да ће се тај који га узме борити против нелојалне конкуренције Шолака и Ђиласа“, казао је Вучић.

Он је рекао да Телеком који је преузео Коперникус, мора да развије платформе да би се такмичио и покушао да побједи Шолака и Ђиласа.

„Ђилас је давао каблове Коперникусу“, рекао је Вучић.

Грчка компанија Антена група постигла је договор са предузетником Срђаном Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори.

У власништву компаније Антена група налазе Прва телевизија, О2 ТВ, Прва ТВ Црна Гора, Плеј радио, шест кабловских канала и три портала Прва.рс, О2тв.рс и Б92.нет.

У Црној Гори на дјелу огољена антисрпска кампања

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић оценио је данас да у Црној Гори постоји огољена антисрпска кампања и додао да је то за Србију веома тешко јер Београд жели да избјегне конфликте.

Вучић је за Телевизију Пинк рекао да је ужаснут због тога што је професору права Дејану Мировићу забрањено да уђе у Црну Гору, иако се ради о човјеку који је поријеклом из те земље.

Коментаришући хапшење опозиционог лидера Небојше Медојевића, Вучић је рекао да нема права да се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе.

„Али, ако погледате разлоге… Да се то деси у Србији, нас би цео свет осудио и рекао да смо постали права диктатура“, рекао је он.

Говорећи о недавној изјави замјеника косовског премијера Енвера Хоџаја да Косово покушава да направи пакт против Србије у региону, Вучић је рекао да је Хоџај накнадно демантовао само наслов текста који је изашао у хрватској штампи а да се из садржаја види да је то суштински мислио.

Вучић је рекао да не намерава да се извињава ратном команданту Сребренице Насеру Орићу који је изјавио да размишља да га тужи због његових изјава, након што је ослобођен одговорности за ратне злочине над Србима у БиХ током рата.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар