РС и матица

Вучић у Митровици: Решење није на видику, али се Богу молим да га буде у наредних 10 или 20 година

„КАДА БУДЕМ ИМАО ДА НЕШТО САОПШТИМ О ДОГОВОРУ, ТО ЋУ УРАДИТИ ОВДЕ А НЕ У БЕОГРАДУ“
  • „Ноторна је лаж да сам договорио да до краја године предамо Косово и Метохију. Једино желим да изборим већа права за Србе на Косову кроз компромис… Не желим да мењам границе, већ права Срба на Косову. Хоћу да за вас освојимо сва права која вам припадају“
  • „Моја је идеја да Србија сачува свој народ, да сачува земљу и институције, да чува мир и покуша да успостави мостове пријатељства са Албанцима и тражи договор. Морамо да живимо заједно и једни поред других. Морамо да преговарамо. Неко некада у будућности мораће да постигне договор са Албанцима. Прича да ћемо једног дана моћи да им вратимо мило за драго, су бајке за децу. неће бити лаких решења и за њих и за нас“
  • „Мој посао нису сумануте визије Косова без Албанаца, или још горе без Срба… Мој посао је у овој, а не небеској Србији. Са тог неба смо већ пали и разбили главе… Зато данас говорим о реалности, а не певам борбене песме. Обећавам да никоме нећемо дозволити да оружје и муницију користи против вас“
  • Борићу се да наша црква буде наша и са нашом имовином, а не да нам сутра другу цркву измисле“
  • „Пре око 30 година, стотине хиљада људи, а Милошевић је тада био довољно велики да их окупи, дочекало је крај његовог говора. Певао је наш народ, са вером и убеђењем, занесени и поносни, ‘Ко то лаже, ко то каже Србија је мала'“, рекао је Вучић и додао да су Србију после тога дочекала три рата… а у Приштини данас живи тек неколико Срба“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Косовској Митровици да је ноторна лаж да је договорио да до краја године „преда Косово и Метохију“ и да једино жели да избори већа права за Србе на Косову кроз компромис и додао да Србија нема никакав нацрт рјешења за Косово, нити је близу њега.

„То је ноторна лаж и никоме од нас не пада на памет да у таквом послу учествује, једино што желимо је да за вас изборимо већа права“, рекао је Вучић и додао да рјешење није на видику, али да се „Богу моли да га буде у наредних 10 или 20 година“.

Вучић је рекао да ће када буде имао нешто да саопшти о договору, то ће саопштити „не у Београду, већ у Косовској Митровици“.

Он је додао да не жели да мијења границе, већ права Срба на Косову.

„Хоћу да за вас освојимо сва она права која вам припадају. Хоћу ваше право на живот, слободу, рад, учење кретање. Због тих права хоћемо да учинимо компромисе“, рекао је Вучић и додао да ће се борити да „наша црква буде наша и са нашом имовином, а не да нам сутра другу цркву измисле“.

Он је рекао да се неће двоумити да заштити српски народ, ако на било ком дијелу Косова и Метохије буде нападнут.

„Свима онима који мисле да српском народу могу да прете, да могу да узимају оно што је наше мој одговор је – Србија то никоме и никада неће дозволити“, казао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да је његова идеја је Србија сачува свој народ, да сачува земљу и институције, да чува мир и покуша да успостави мостове пријатељства са Албанцима и тражи договор.

„Морамо да живимо заједно и једни поред других. Морамо да преговарамо. Неко некада у будућности мораће да постигне договор са Албанцима. Прича да ћемо једног дана моћи да им вратимо мило за драго, су бајке за децу. неће бити лаких решења и за њих и за нас. Али ћемо имати више деце и наше и њихове које ће остати овде“, рекао је Вучић.

Он је додао да његов посао нису „сумануте визије Косова без Албанаца“, или још горе без Срба и да је његов посао у овој, „а не небеској Србији“.

„Са тог неба смо већ пали и разбили главе… Зато данас говорим о реалности, а не певам борбене песме. Обећавам да никоме нећемо дозволити да оружје и муницију користи против вас“, рекао је Вучић, што је пропраћено аплаузом.

Он је додао да неће дозволити да неко понижава Србију, већ да компромис представља оно када сви добију понешто, а нико не добије све.

Вучић је захвалио Србима у Косовској Митровици што чувају и бране „српско постојање на Косову и Метохији“ и не одустају.

„Обавеза је моја да кажем да ћемо, драги пријатељи, и у добру и у злу увек бити уз наш српски народ на Косову и Метохији“, рекао је Вучић, пропраћенен аплаузом.

Он је додао да је пут који је пред Србијом пут у будућност српске дјеце.

Током говора, Вучић је рекао и да је бивши предсједник Југославије Слободан Милошевић био велики српски лидер, али да жеље Србије у то време нису биле реалне и да Србија није схватала да није сама у свијету и да се без свијета не може и да је због тога платила цијену.

„Пре око 30 година, стотина хиљада људи, а Милошевић је тада био довољно велики да их окупи, дочекало је крај његовог говора. Певао је наш народ, са вером и убеђењем, занесени и поносни, ‘Ко то лаже, ко то каже Србија је мала'“, рекао је Вучић и додао да је Србију после тога дочекало три рата, да у Приштини данас живи тек неколико Срба.

Он је рекао да Србија расте данас у миру јер улаже у живот, а не разбацује га около, јер се ослања на знање и рад, а не на пушке.

Вучић је додао да Србија данас може да бира свој пут, пут у Европу, али може гласно да каже свима да неће у NATO, што је пропраћено гласним аплаузом.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар